Maria Grapini: ,,Sper ca președintele Klaus Iohannis să susțină, în Consiliu, criterii etice de distribuire a banilor!”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat, astăzi, în Parlamentul European, proiectul Planului de redresare al UE. Ursula von der Leyen a propus proiectul ’’ Next Generation EU’’- în valoare de 750 de miliarde de euro care va fi completat până la 1,1 trilioane de euro și dacă adăugăm 485  miliarde de euro deja alocate, fondurile totale vor fi de 2,4 trilioane de euro.

Din cele 750 de miliarde de euro, 500 de miliarde vor fi granturi și 250 de miliarde vor fi împrumuturi. Banii vor fi alocați pentru investiții printr-o cheie, la toate țările fără a avea legătură cu datoriile vechi.

Ursula von der Leyen a mai spus că propune bani noi, prin impozitare și taxare, de exemplu taxarea carbonului la frontieră sau taxe pe digital.

Parlamentul European susține, în mare majoritate, propunerea Comisiei, problema va fi, însă, la Consiliul European, unde știm deja că există divergențe privind acest proiect.

,, Sper ca președintele Klaus Iohannis să susțină în Consiliu, criterii etice de distribuire a banilor, iar guvernul să pregătească proiecte de investiții pentru atragerea fondurilor puse la dispoziție’’, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.