PNL Sector 1 avertizează dur: Sfidarea, bătaia de joc și incompetența lui Tudorache depășesc orice limită de bun-simț! 

Share:

Primarul PSD al Sectorului 1 continuă atitudinea de sfidare și bătaie de joc la adresa cetățenilor și problemelor comunității. După ce a amânat până în ultimul moment alocarea fondurilor pentru școli și alte subiecte importante, Tudorache a convocat o ședință de Consiliu Local pe a cărei ordine de zi a plantat, în stilul clasic PSD-ist, tunuri ascunse în spatele unor posibile intenții bune. 

Mai mult decât atât, primarul a pus o rectificare bugetară complexă pe ordinea de zi suplimentară, trimisă consilierilor cu mai puțin de 24 de ore înainte de ședință. Probabil că a mizat pe faptul că nu este timp pentru o analiză detaliată a tuturor proiectelor incluse în rectificare și toți consilierii vor vota, sub presiunea urgențelor. Consilierii PNL nu girează această lipsă de respect care depășește orice limită, așa că nu au votat adoptarea ordinii de zi suplimentară și au părăsit sala când a început votul pentru aceste proiecte.

„Gestul colegilor consilieri PNL din CL al sectorului 1 este un semnal de alarmă prin care atragem atenția că sfidarea, bătaia de joc și incompetența lui Tudorache depășesc orice limită a bunului simț. Dacă acest primar ar fi fost bine intenționat, nu ar fi inclus o rectificare bugetară de 30 de pagini pe o listă suplimentară în care sunt aproape 40 de proiecte, unele de o complexitate ridicată, cu indicatori tehnici care trebuie analizați în detaliu și cu sume uriașe de bani. De ce a trimis cu doar 15 ore înainte această documentație, dacă nu avea nimic de ascuns? Pentru că are. Și o simplă analiză ne-a indicat multe probleme, pe care le vom spune cetățenilor”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Trei exemple simple de hoție și incompetență din ședința de Consiliu Local de astăzi:

1.Administrația PSD are o nouă pasiune: achiziția nesfârșită de tablete. Deși a mai alocat în luna aprilie 75 de milioane de lei pentru cumpărarea de tablete și în contextul în care Guvernul României a adoptat deja un buget consistent pentru dotarea cu astfel de device-uri pentru toți copii vulnerabili din  țară, Tudorache a mai inclus în rectificarea de astăzi încă 55 de milioane de lei. În același scop: achiziționarea de tablete plus taxe de curier.

2.Compania de Investiții, cea care trebuia să construiască spitalul invizibil (la fel ca primarul Tudorache), va fi transformată în firmă de distribuție de materiale sanitare sau de protecție, după ce PSD a solicitat extinderea obiectului de activitate. La înființarea companiei de investiții, singurul său obiect de activitate a fost realizarea spitalului Sfântul Vasile cel mare – ca urmare a unui amendament al consilierilor PNL.

3. Tunuri imobiliare pe spinarea școlilor  – administrația PSD profită de situația supraaglomerării școlilor din sector ca să mai dea tunuri imobiliare. Este singurul motiv pentru care insistă să cumpere o casă de 1,5 milioane de euro, care poate fi folosită maxim pentru o creșă sau un afterschool de dimensiuni reduse, ca să extindă școala Herăstrău. O casă de 444 mp, cu un cost de aproximativ 3500 de euro pe mp, construită acum 20 de ani, cu materialele și finisajele de atunci – aceasta este miraculoasa soluție găsită de Tudorache la problema școlii Herăstrău.

„Victimizarea ieftină pe care Tudorache o face în spațiul public nu mai prinde la nimeni. În 2017, consiliul local al sectorului a votat dezmembrarea terenului de lângă școală la promisiunea primarului ca va construi sau va monta containere. Nu s-a făcut absolut nimic iar acum vine cu un tun de 1,5 milioane de euro, o clădire complet inadecvată pentru o școală, la o distanță de jumătate de oră de mers pe jos de locația principală. Nu vom ceda și nu vom tolera acest șantaj complet patetic. Stimați cetățeni, vă invităm să vedeți singuri în imaginile de mai jos cum arată clădirea pe care Tudorache o consideră propice pentru școala nr. 12. Imaginile vorbesc de la sine, așa cum și activitatea toxică a acestui individ spune totul despre intențiile sale: doar combinații și jaf”, a conchis Sebastian Burduja.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.