PNL Sector 1 demontează „minciunile” din mandatul primarului Tudorache: Ce spectacol rulează vara aceasta la teatrul de vară Bazilescu!

0

Primarul invizibil de la sectorul 1 se poate lăuda cu câteva realizări importante, pe toată durata mandatului său: minciuni pe bandă rulantă, niciun proiect important bifat și multe tunuri din bani publici. Astăzi vorbim despre prima categorie și începem cu o minciună relativ recentă: reabilitarea Teatrul Nicolae Bălcescu din parcul Bazilescu, se arată într-un comunicat remis de PNL Sector 1.

În luna mai în anul 2019, Teatrul Nicolae Bălcescu a fost transferat de la Ministerul Culturii la Municipalitate și, la scurt timp, la inițiativa consilierilor generali ai PNL a fost transferat la administrația Sectorului 1. La acel moment, Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a făcut o serie de declarații prin care și-a asumat reabilitarea edificiului, însă până în acest moment nu a fost făcut public niciun plan concret.

„Vreau să fie gata în primăvara anului viitor. Noi avem un centru cultural şi îl punem (teatrul de vară – n.r.) la dispoziţia tuturor teatrelor care doresc să îl exploateze. Bucureştii Noi, zona respectivă are nevoie de acest edificiu. (…) Este un termen rezonabil. Pot să vă spun că, în ce priveşte Teatrul Masca, în două săptămâni am terminat licitaţia, putem intra. (….) . Dar le vom face”, a spus Tudorache la o conferinţă de presă din 13 mai 2019.

A trecut primăvara anului viitor la care se referea Tudorache. A început vara. Și pandemia nu poate fi invocată, pentru că toate șantierele au fost deschise, ba chiar am avut și o iarnă foarte blândă.

Șantierul primăriei la Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu”, din parcul Bazilescu, nu numai că nu este finalizat, cum a promis primarul Tudorache, „aprilie-mai 2020”, nici n-a început, practic. Are doar o meșă, pusă doar ca să lase o falsă senzație de lucrări începute.

„În vara acestui an putem viziona un singur spectacol: Tudorache ascunzându-se după cortina minciunilor de la începutul mandatului. Spectatorii suntem noi, cetățenii care plătim taxe ca să vedem ruine și să auzim minciuni. E timpul să schimbăm rolurile și dinamica spectacolului. Cel care aparent joacă un rol principal va părăsi scena curând și va fi înlocuit de un primar competent, vizionar, care să oprească tunurile și furturile din bani publici și să înceapă dezvoltarea reală a comunității noastre”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Pe 2 august 2019, PNL Sector 1 a organizat o mișcare inedită de protest – un lanț uman în jurul teatrului de vară din parcul Bazilescu, chiar în ziua în care se împlineau 66 de ani de la construirea acestuia. Am atras atunci atenția ca reabilitarea acestui obiectiv important este absolut necesară pentru cetățenii din cartier și din întregul sector. Aproape un an mai târziu, reabilitarea nici măcar nu a început. Bifăm doar încă o minciună din catastiful primarului PSD Tudorache.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.