Subiectele la, proba de Limba și literatura română, Evaluarea Națională 2020

0

Ce au avut de rezolvat elevii la proba de Limba și literatura română. Astăzi a început Evaluarea Națională pe timp de pandemie. Pentru prima dată, elevii dau examenele în condiții speciale. S-au luat măsuri stricte în școli. În acest material, veți găsi subiecte Evaluare Națională 2020 – ce au avut de rezolvat elevii la proba de Limba și literatura română. 

La examenul scris de Limba și literatura română a fost extrasă varianta nr. 5.

La Subiectul I de la proba de Limba și literatura română a examenului de Evaluare Nașională, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, absolvenții de gimnaziu au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

La Subiectul II B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Anul aceasta, examenul se va desfășura însă în condiții speciale din cauza coronavirusului.

Probele pentru examenele naţionale încep la ora 9:00 şi se vor desfăşura în 4.337 de centre de examen.

Primele rezultate vor fi comunicate pe data de 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 23 iunie (între orele 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse/ transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultate finale Evaluare Națională 2020 vor fi afişate pe data de 27 iunie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev, iar probele vor fi monitorizate audio-video.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.