27 iunie-zi de doliu în Suceava în memoria IPS Pimen

Share:

În municipiul Suceava va fi zi de doliu pe 27 iunie, în memoria fostului arhiepiscopului Pimen. Toate instituţiile publice vor coborî drapele în bernă, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat faptul că data de 27 iunie a fost stabilită după discuţiile purtate cu Mitropolitul Moldovei, Teofan şi episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Damaschin, având în vedere faptul că se împlinesc 40 de zile de la trecerea în nefiinţa a arhiepiscopului.

„Ca atare, voi solicita Consiliului Local ca ziua de 27 iunie să fie zi de doliu în municipiul Suceava, pentru contribuţia pe care a avut-o ÎPS Pimen în apărarea ortodoxiei, în ceea ce a făcut pentru Bucovina”, a spus Lungu.

Conform primarului, în timpul celor aproape 30 de ani cât a fost arhiepiscop Pimen, în judeţ s-au ridicat peste 100 de biserici, dintre care 20 de biserici şi o catedrală în municipiul Suceava. ”Aceste biserici sunt trainice, vor rămâne în cartea de istorie şi vor dăinui sute de ani”, a spus Lungu.

Arhiepiscopul Pimen a decedat pe 20 mai, la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti, la o lună după ce a fost confirmat cu COVID-19. Acesta a fost înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei pe 22 mai, în sicriu sigilat, aşa cum prevedea legislaţia în vigoare

ÎPS Pimen a fost internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București de pe 20 aprilie, după ce a fost confirmat cu COVID-19.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.