Șoc în Botswana. Sute de elefanți au fost găsiți morți!

0

Sute de elefanţi au murit în ultimele două luni în Botswana. În acest moment se fac teste pentru a aflat exact motivul morţii animalelor. Din primele informaţii nu ar fi vorba despre o otrăvire a braconierilor şi se presupune că elefanţii au murit din cauze naturale.

Dr. Niall McCann şi colegii săi din țara sud-africană au depistat peste 350 de cadrave de elefanți în Delta Okavango, Botswana de la începutul lunii mai.

Botswana găzduiește o treime din populația de elefanţi pe cale de dispariţie din Africa. Dr. McCann, de la National Park Rescue Park, din Marea Britanie, a declarat pentru BBC că a alertat guvernul la începutul lunii mai, după ce au întreprins un zbor peste deltă.

„Au descoperit 169 într-un zbor de trei ore”, a spus Dr. McCann. „O lună mai târziu, investigațiile ulterioare au identificat mai multe carcase, ducând totalul la peste 350. Acesta este o situaţie fără precedent în ceea ce privește numărul de elefanți care mor într-un singur eveniment fără legătură cu seceta”, a adăugat el.

În mai, guvernul Botswana a exclus braconajul ca motiv, deoarece nu au fost luaţi colţii de fildeş, potrivit Phys.org.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.