Alarmant: Populația României va scădea sub opt milioane de oameni în 2100!

0

Conform unui studiu publicat în The Lancet, se estimează faptul că populaţia lumii va atinge aproximativ 9,7 miliarde în anul 2064, iar după va începe să scadă şi să ajungă la 8,8 miliarde în anul 2100. În ceea ce priveşte România, populaţia ţării va scădea sub opt milioane în anul 2100.

O populaţie globală de 8,8 miliarde de oameni în anul 2100 este cu aproximativ două miliarde mai mică decât estimările anterioare. De asemenea, contrastează cu proiecţiile constante ale ONU de creştere globală continuă.

Conform oamenilor de ştiinţă care au realizat studiu, cifrele sunt bazate pe factori precum îmbunătăţirea accesului la contracepţia modernă şi educaţia fetelor şi femeilor.

Se estimează că în 188 din 195 de ţări analizate se va înregistra o scădere a fertilităţii până în anul 2100, conform estimărilor de la Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME) de la şcoala de medicină a Universităţii din Washington. De asemenea, cercetătorii spun că imigraţia va fi cheia pentru dezvoltarea majorităţii economiilor şi că se vor înregistra schimbări importante în rândul marilor puteri globale.

Conform studiului, Nigeria va deveni una dintre principalele puteri economice ale lumii alături de Statele Unite ale Americii, China şi India. China va deveni avea cea mai mare puternică economie din lume până în anul 2035, însă America va reveni pe primul loc în anul 2098.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.