Anunț devastator: Grecia și Italia iau în calcul închiderea granițelor pentru turiștii români de la 1 august

0

Numărul ţărilor în care românii nu vor mai putea intra de la 1 august se măreşte din cauza cazurilor de coronavirus. Grecia şi Italia ar putea să-şi închidă graniţele pentru români începând cu luna viitoare. Reaminitm că 20 de ţări europene au impus deja restricţii de călătorie românilor, sau chiar le-au interzis intrarea.

Potrivit La Repubblica, Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție evoluţia pandemiei de coronavirus în România, Croația, Bulgaria și Serbia, existând posibilitatea de a introduce aceste țări pe lista neagră.

De asemenea Grecia, care nu-i mai primește deja pe sârbi, este foarte precaută cu turiștii străini și a anunțat că poate impune oricând noi restricții.

„În acest moment avem un aflux de cazuri din străinătate. Care a fost situaţia neprevăzută? Faptul că a apărut această epidemie la graniţele din nord, în ţările balcanice. Nu ne-am aşteptat la acest lucru. Prin urmare, ne concentrăm în această direcţie. Ce trebuie să facem? Am oprit intrarea din Serbia, de unde am avut multe cazuri. Este posibil să se întâmple acelaşi lucru, văzând dinamica epidemiei şi în Bulgaria şi România”, explică profesorul grec de boli infecţioase, Haralambos Gogos.

Potrivit cotidianului To Vima, care apare la Atena, citat de Rador, profesorul Gogos a explicat că Grecia a crescut zilele acestea numărul de teste şi le-a cerut celor care intră prin granița terestră de nord a țării, pe la Promachonas, să aibă teste făcute în țările lor, precizând că este posibil ca și la vamă să fie supuși din nou testărilor de către partea elenă.

„Şi pentru că se discută că în aceste ţări pot exista teste false sau falsificate, din acest motiv am discutat și am decis că se vor realiza în paralel şi un număr semnificativ de teste la intrarea în ţara noastră astfel încât să avem un dublu control”, precizează profesorul grec.

Și profesorul de microbiologie Alkiviadis Vatopoulos de la Atena a subliniat că „Grecia nu s-a aşteptat că va exista această situaţie în nord, în Balcani” și că în acest moment există și opțiunea interzicerii intrării în Grecia a turiştilor din statele balcanice, dacă numărul cazurilor din aceste țări va crește la fel ca în Serbia.

În prezent, românii care călătoresc în Grecia trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic, în care să precizeze adresa la care vor locui și datele exacte de venire și plecare. Din 14 iulie, autoritățile elene au condiționat intrarea prin granița terestră de la Promachonas de prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, plus formularul electronic. Aceste teste nu exclud eventualitatea altor testări pe care grecii le fac prin sondaj la fața locului. Cei testați la graniță vor fi obligați să nu-și părăsească hotelul sau pensiunea vreme de 24 de ore de la testare.

Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Două dintre acestea le-au interzis complet românilor să intre.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.