Marea Britanie, zguduită de un caz similar cu cel al lui George Floyd

0

Caz revoltător în Marea Britanie! Un poliţist a fost filmat în Londra, în timp ce îşi pune genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare. Poliţia britanică a anunţat că l-a suspendat pe agent după apariţia imaginilor din timpul intervenţiei pe reţelele de socializare.

În imagini, bărbatul imobilizat poate fi auzit strigând „Dă-te jos de pe gâtul meu”, după ce unul dintre poliţiştii care l-au încătuşat i-a pus genunchiul pe gât. Ulterior, omul este pus în poziţie sezând.

Subcomisarul Metropolitan Police, Steve House, a catalogat înregistrarea video ca „extrem de deranjantă” şi a explicat că „unele dintre tehnicile utilizate nu sunt învăţate în cursul pregătirii poliţieneşti”.

„Un agent de poliţie a fost suspendat şi un altul mutat din serviciul operaţional, dar fără să fie suspendat deocamdată”, a adăugat reprezentantul Poliţiei britanice.

Incidentul este investigat de Independent Office for Police Conduct (IOPC), instituţia care cercetează activitatea poliţiştilor britanici.

Bărbatul, care a fost examinat de un medic, a rămas în arest după ce a fost reţinut joi seară pentru o altercaţie şi posesie de armă ofensivă, a indicat poliţia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.