De miercuri, se închid restaurantele, cinematografele și teatrele din București!

Share:

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit, în şedinţa de marţi, ca restaurantele să fie închise în interior, precum şi închiderea teatrelor şi cinematografelor. Rămân deschise sălile de jocuri. 

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat marți că restricțiile reintroduse în București și care vor intra în vigoare începând de miercuri, vor fi reevaluate după 7 zile și în funcție de evoluția pandemiei se vor putea relaxa sau se vor lua alte restricții suplimentare.

El a explicat ca se va renunța la restrictii doar cand rata de incidenta scade sub 1,5 în Capitala. Cu toate acestea, prefectul Bucurestiului a precizat ca momentan in legatura cu cazinourile nu s-a luat nicio decizie, acestea rămânând deschise în continuare.

„Facem următoarea precizare – se face o excepţie pentru unităţile de cazare, hotel, pensiune şi alte asemenea, unde este permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazaţi în respective unităţi de cazare. O altă precizare se referea la activitatea sălilor de spectacole, concerte şi alte asemenea. Este interzisă. În momentul în care rata de incidenţă va reveni sunt 1,5 la mie vor fi reluate, ne vom întruni din nou şi vor fi reluate aceste activităţi. Altă hotărâre adoptată astăzi se referă la prezenţa persoanelor în jurul şcolilor. S-a constatat că în jurul şcolilor nu prea poartă lumea mască, drept care s-a impus purtarea măştii de la copii de vârstă de peste 5 ani şi adulţi, în intervalul orar 07.45, şcolile încep dimineaţa la ora 8.00, şi până la 21.15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21.00″, a declarat prefectul Gheorghe Cojanu, la finalul şedinţei CMBSU de marţi.

Întrebat despre restricţiile privind evenimentele private, Cojanu a făcut următoarele precizări: „ În afară, în exterior nu s-a interzis nimic, dar în interior interzicându-se absolut tot – comercializare, servire, produse alimentare, preparate, băuturi alcoolice, este implicit că vor putea fi nunţi şi botezuri.  Şi sălile, saloanele de evenimente intră la aceeaşi categorie. Fac precizarea că în momentul în care rata de incidenţă scade sub 1,5 la mie, iar această rată de incidenţă ne este comunicată săptămânal, CMBSU se va reuni de îndată şi va dispune reluarea tuturor activităţilor care au fost restricţionate pentru o perioadă, sperăm noi, nu mare. De mâine vor intra în vigoare aceste măsuri. Imediat. 7 zile cel puţin vor rămâne închise”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.