Trump, declarație surprinzătoare despre COVID-19

Preşedintele american Donald Trump a declarat că a fost „o binecuvântare de la Dumnezeu” faptul că a contractat noul coronavirus. După ce s-a infectat cu COVID-19, liderul de la Casa Albă a fost supus unor tratamente experimentale pe care a promis că le va oferi gratuit tuturor americanilor.

Dornic să-şi relanseze campania electorală pentru prezidenţiale, Donald Trump a mărturisit că se simte bine, în timpul recuperării de pe urma COVID-19, la două zile de la externarea din spitalul militar Walter Reed, transmite agenţia Reuters,

„Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusul). A fost o binecuvântare mascată”, a declarat Donald Trump, într-un mesaj video publicat pe contul său de Twitter.

Preşedintele american a precizat că a primit un tratament dezvoltat de compania Regeneron Pharmaceuticals care i-a permis să constate personal cât de eficient poate fi.

Donald Trump a fost criticat pentru reacţia tardivă în a contracara pandemia care a ucis peste 210.000 de americani şi pentru că şi-a pus în pericol personalul prin descurajarea purtării măştilor la Casa Albă. După ce s-a infectat cu COVID-19, preşedintele american a vorbit şi despre un tratament de la Eli Lilly and Co.

„Vreau să obţin pentru voi ceea ce am primit eu. Şi îl voi face să fie gratuit”, a afirmat Trump, conform sursei citate.

Reuters precizează că nu este clar când a fost înregistrat mesajul video. În clip, Donald Trump precizează că a revenit la Casa Albă „în urmă cu o zi”, ceea ce sugerează că înregistarea datează de marţi. Mark Meadows, şeful Cancelariei Prezidenaţiale din SUA, afirmă, în schimb, că înregistrarea a fost realizată miercuri.

Publicarea mesajului video survine în contextul în care Casa Albă a dat asigurări că Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, a revenit, miercuri, la Biroul Oval, unde a fost informat despre discuţiile privind planul de stimulare a economiei şi despre uraganul Delta.

Un oficial de la Casa Albă a precizat că Trump a intrat în biroul său, venind din Grădina cu trandafiri, pentru a evita să traverseze holurile clădirii, riscând astfel să-i expună pe alţii la coronavirus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.