Liberalul Sebastian Burduja, apel la solidaritate în lupta împotriva COVID-19: „Împreună vom trece peste aceste încercări!”

0

Războiul” cu pandemia de COVID-19 continuă. Este din ce în ce mai necruțător, face tot mai multe victime, ridică (inclusiv) în fața autorităților române provocări uriașe. Presiunea pe sistemul medical este la cote alarmante în contextul unei transmiteri comunitare care pare că a scăpat de sub orice control. Responsabilitatea joacă un rol crucial în această luptă necruțătoare în care fiecare victimă are un preț incalculabil.

Mesajele pliate pe realitatea acestor vremuri tot mai tulburi, apelurile la maturitate, încredere și responsabilitate, fac diferența în această perioadă dificilă. Iar mesajul liderului liberalilor din sectorul 1, Sebastian Burduja, este în aceeași notă, notă în care solidaritatea ne poate duce acolo unde ne dorim cu toții: la revenirea la normalitate!

„Aud foarte des formulari de genul: „am facut asta în pandemie” sau”am lucrat de acasă în pandemie”. La timpul trecut, ca si cum pandemia s-ar fi terminat. Știu că oamenii se referă la cele două luni de stare de urgență, dar simt o formă de blazare. Pandemia nu a trecut, ci din contră, pare că ne apropiem de cel mai greu vârf. Nu doar în România, ci în toată Europa.

Cifrele nu mint. Nivelul de transmitere comunitară este mult mai mare decât în primăvară, presiunea pe sistemul medical este uriașă. Dar responsabilitatea principală ne aparține.

Sunt si lucruri bune pe care le avem în plus față de primul val. Avem mai multe cunoștințe. Medicii si asistenții stiu mai clar cu ce se confruntă. Avem proceduri. Avem variante de tratament, suntem mult mai aproape de un vaccin. Autoritățile analizează si testează variante si măsuri care să evite un nou lockdown total.

Se întâmplă, practic, ceea ce spuneam mai multi după primele luni de pandemie: învățăm să trăim cu acest virus.

Împreună vom trece peste aceste încercări. Doar împreună, doar responsabili, doar făcând gesturi mici, dar care salvează vieți. Nu putem aștepta o minune, care să facă acest virus nenorocit să dispară. Dar putem să fim o echipă de supereroi mai puternică decât forța unui virus. Cu maturitate, responsabilitate și încredere, vom depăși împreună această perioadă dificilă.

Sus fruntea, România. Va fi bine”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.