Alarmant: Bucureștiul a depășit pragul psihologic de 3 la mia de locuitori. Școlile vor trece la regimul online?
Update: Ulterior publicării acestor date, INSP a precizat și că rata raportată la populația din București, după domiciliu, este 2,65 la mie.
Situație alarmantă în Capitală! Bucureștiul a depășit pragul psihologic de 3 la mia de locuitori, prag de la care legea prevede posibilitatea instituirii carantinei. Cel puțin așa o arată rezultatele unui raport dat astăzi publicității de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Cu doar câteva zile în urmă, premierul Ludovic Orban afirma, la finalul unei vizite efectuate la Direcția de Sănătate Publică, că dacă în Bucureşti coeficientul infectărilor cu noul coronavirus va depăşi pragul de 3 la mia de locuitori, şcolile vor trece în regim online, informează Realitatea.net.
Datele publicate de INSP vizează ultimele două săptămâni. Rata de infectare din București a ajuns la 3,11, aratase, inițial, raportul săptămânal publicat de INSP, în baza datelor de până la 11 octombrie. Informația este diferită față de cea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, care anunța în bilanțul de ieri, 12 octombrie, o rată de infectare de 2,66.
Potrivit raportului INSP, în săptămâna 5-11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor de coronavirus s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.
De parcă asta nu ar fi tot, Capitala se află pe prima poziție și atunci când vine vorba despre decesele asociate COVID-19. Astfel, 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt.
În plus, în 31 județe și Municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100/100.000 locuitori.
Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, din raportul INSP, observăm că 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat în rândul personalului medical.
În ceea ce privește vârsta persoanelor infectate, care au căzut ulterior infectării pradă virusului din China, raportul relevă că 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la bărbați.
Totodată, 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată, mai arată sursa citată.
Update: Un nou bilanț al infectărilor cu coronavirus este dat publicității, astăzi, de autorități. La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost raportate 3.109 cazuri noi și 68 de decese. La Terapie Intensivă, situația este dramatică, 651 de oameni fiind internați în stare gravă.
Grupul de Comunicare Strategică anunță, astăzi, un nou bilanț al infectărilor cu Covid-19.
Până astăzi, 13 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 160.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
120.515 pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.109 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 770 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până astăzi, 5.535 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 12.10.2020 (10:00) – 13.10.2020 (10:00) au fost raportate 68 de decese (40 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București.
Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 10 decese la categoria 50-59 de ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani.