Scandalurile se țin lanț în USR. Un alt senator acuză conducerea că promovează traseismul!

Senatorul USR Dan Lungu anunţă că îşi retrage candidatura şi acuză organizaţia din Iaşi a partidului că l-a promovat pe Marius Bodea, politician trecut prin mai multe formaţiuni politice, încălcându-şi astfel unul dintre principiile de nază, descurajarea traseismului.

„Nu aș vrea ca prin prezența mea să cauționez un mod de a face politică atât de diferit de cel pentru care eu și o bună parte din colegii mei am intrat în USR Iași. Nu sunt singurul care consideră că atât prezența domnului Marius Bodea în Alianța USR PLUS Iași, cât și procesul de realizare a listelor pentru alegerile parlamentare sfidează complet valorile și principiile fondatoare ale partidului și ale Alianței. În privința prezenței domnului Marius Bodea în Alianță lucrurile stau astfel: în urma unui proces de negociere care să pună în operă strategia locală pentru alegerile locale, el a fost adus pentru a-l înlocui pe domnul Silviu Gurlui ca propunere în fața partenerilor din Alianță la candidatura pentru președinția Consiliului Județean – adică chiar pe cel ales de către Conferința Județeană a USR Iași. Operațiunea s-a desfășurat cu discreție totală, eufemistic vorbind, și cu multiple încălcări ale Statutului. Strategia nu a fost votată niciodată în Conferința Județeană și nici echipa de negociere, dacă aceasta din urmă chiar o fi existat”, a spus Dan Lungu, actualmente încă senator USR, informează Pulsuliesean.

Senatorul USR acuză modul în care sunt tratate problemele interne ale alianței și a criticat strategia pentru alegerile locale și parlamentare. Din aceste motive, și nu numai, acesta și-a retras candidatura pentru alegerile din luna decembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.