Nicolae Birău și Adrian Pau turează motoarele electorale ale Pro România Social Liberal, filiala Timiș, spre parlamentare. Targetul: 15 la sută!

0

Refuzul PSD de a pune bazele unei alianțe de stânga competitivă, credibilă și decisă să scoată, din ecuația guvernării, tandemul Iohannis-PNL îi va costa, electoral și nu numai, pe liderii din Kiseleff. Ponta și Tăriceanu, doi dintre liderii cu o experiență politică uriașă, s-au repliat rapid și au pus bazele Partidului Pro România Social Liberal. O alternativă reală la derapajul PSD, o alternativă reală la guvernarea haotică, plină de gafe și abuzuri, a liberalilor.

Scrutinul din 6 decembrie este de o importanță uriașă. Fiecare vot poate face diferența privind modalitatea în care va fi guvernată România în următorii patru ani. Tocmai din aceste motive trebuie votat, în primul rând, omul, profesionistul din spatele listei de partid.

Echipele de candidați ale Pro România Social Liberal sunt redutabile în fiecare județ. Cu un plus, parcă, pentru județul Timiș, care a prezentat alegătorilor cei mai ofertanți candidați alături, evident, de lista, Pro România Social Liberal, pentru Capitală. Ponta a pus un accent uriaș pe competență, profesionalism, pe oameni de caracter, și sunt convins că pariul său, pariul modernizării României, va fi câștigat.

Pe lista Pro România Social Liberal se află, în Timiș, nume grele, cunoscute în județ, precum Nicolae Birău, Roxana Iliescu, Doru Homorodean, Alin Vâşcu, Ramona Iuhasz, care vor candida la Senat,  respectiv Adrian Pau, Marian Coandă (ALDE), Valentin Korman, Manuel Farca și Cristian Dolecek la Camera Deputaților. Avocați, ingineri, economiști, numai unul și unul, s-ar putea spune, dacă iei fiecare nume în parte de pe lista respectivă.

Candidați de calibru care pot duce partidul la un scor electoral, pe cât de ambițios, pe atât de realist, de 15 la sută în județul Timiș. Primarul comunei Variaș, Nicolae Birău, este primul pe lista pentru Senat. Un câștig uriaș pentru Pro România Social Liberal, un primar care a demonstrat, cu vârf și îndesat, că administrația publică este mai presus de politica de partid. Nicolae Birău este unul dintre puținii primari din România care au înțeles că un edil se află în slujba cetățeanului și nu invers. Iar rezultatele obținute în ultimii patru ani pentru locuitorii din Variaș sunt pe măsură. Infrastructura rutieră, cea de sănătate sau școlară, investițiile făcute, de-a lungul anilor, sunt dovezile incontestabile ale unui management performant. Transparență, respect față de cetățeni, proiecte viabile care au condus la modernizarea comunei. Faptul că a fost ales în urmă cu două luni, pentru un nou mandat,  arată multe. Arată faptul că o comunitate a avut încredere în primarul și mai ales în omul Nicu Birău.

Nicolae Birău este un social-democrat pur-sânge iar poziționarea sa în echipa lui Ponta arată că modul în care acesta privește social-democrația este unul modern, autentic, pliat pe interesele stângii anului 2020. Diferența dintre Ponta și Ciolacu, diferența dintre Pro România Social Liberal și PSD este aceea dintre demagogie și soluții, dintre stagnare și investiții, dintre pomeni electorale și proiecte ambițioase, dintre compromisuri și asumarea responsabilității.

De 30 de ani, România este inundată în promisiuni electorale. Iar timișenii nu au făcut notă discordantă. Astăzi, mai important decât oricând, a venit vremea unui vot responsabil. În interesul unui Timiș nou, modern, renăscut, care să fie susținut în Parlament de oameni competenți care să se lupte pentru proiecte ambițioase și care să miște, prin prestația lor, Timișul în direcția dorită de fiecare dintre timișeni..

I.Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.