Andrei Carabelea, primarul (de Piatra Neamț) pentru care omenia este mai presus de jocuri politice!

0

Noul primar al municipiului Piatra Neamț, tânărul Andrei Carabelea, a reușit în doar o lună de mandat să readucă normalitatea la Primărie. După tragedia de la Spitalul Județean Piatra Neamț, care a înlăcrimat o țară întreagă, propunerea lui Andrei Carabelea de a acorda titlului de ”Cetăţean de onoare” medicului Ioan Cătălin Denciu, rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii din incendiul care a cuprins Secţia ATI a Spitalului Judeţean, a fost aprobată, în unanimitate de Consiliul Local Piatra Neamț.

O altă propunere a edilului, aceea ca familiile celor care au murit în tragedie să primească câte 10.000 de lei,  a fost, la rândul său, aprobată, în unanimitate, de Consiliul Local.

Două gesturi simbolice, normale, care arată că Andrei Carabelea este înainte de a fi politician sau primar… un om. Care este și va fi mereu alături de semenii săi. Care va plânge, râde, și va lupta împreună cu cei care l-au onorat cu votul lor.

„Orașul nostru trece acum prin clipe grele, dar nu ne vom da bătuți. Vom încerca să fim solidari cu cei în suferință în aceste clipe și vom direcționa fondul pentru luminițele de sărbători către familiile celor decedați. E un gest mic și nu vom putea compensa pierderile suferite, dar este modul nostru de a ne arăta solidaritatea, în numele comunității în slujba cărora suntem.
Sărbătorile nu vor fi la fel, în contextul acestei tragedii, dar putem fi uniți în solidaritate. Le mulțumesc colegilor consilieri locali pentru votul în unanimitate. Mesajul este unul puternic și știu că pietrenii vor aprecia.
Oferirea titlului de cetățean de onoare pentru medicul Cătălin Denciu e puțin fapt în comparație cu gestul și comportamentul lui în comunitatea noastră. Îi vom rămâne veșnic recunoscători pentru fapta sa. Îl purtăm în gândurile și în rugile noastre. Cred cu tărie în rugăciunea comună și în minuni. Aștept cu nerăbdare să-l numesc „erou” al comunității noastru”, a precizat primarul Andrei Carabelea pe pagina sa de Facebook.

„Consiliul Local Piatra Neamţ a decis acordarea titlului de ”Cetăţean de onoare” medicului Ioan Cătălin Denciu, rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii din incendiul care a cuprins Secţia ATI a Spitalului Judeţean. De asemenea, familiile celor care au murit în tragedie vor primi câte 10.000 de lei.

Propunerile au fost făcute de primarul Andrei Carabelea  și aprobate în unanimitate.

O dovadă în plus că în astfel de momente contează omenia mai mult decât orice joc politic. Veștile sunt încurajatoare, în urmă cu câteva ore ministrul Sănătății a anunțat că starea medicului-erou este stabilă. Să ne rugăm în continuare pentru el și pentru toți cei care se luptă acum pentru viață”, a menționat, gestul lui Andrei Carabelea, pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele PNL, Sebastian Burduja.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.