Noi informații despre ancheta desfășurată de Parchetul ÎCCJ în dosarul incendiului de la Spitalul Piatra Neamț

0

Ancheta desfăşurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost detaliată marţi într-un comunicat de presă. Organele de anchetă precizează că se lucrează încă la identificarea victimelor incendiului de la secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ şi sunt audiate mai multe persoane.

Incendiul de la ATI Piatra Neamţ este investigat de Parchetul de pe lângă ICCJ, care a emis marţi un comunicat referitor la desfăşurarea anchetei menite să dezvăluie cauzele tragediei.

„Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele precizări :

În cauza privind incendiul declanșat în ziua de 14 noiembrie 2020 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în care se efectuează cercetări in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 și 3 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 și 4 din Codul penal, au fost efectuate în continuare activități de urmărire penală și anume:

1.Au fost dispuse expertize și constatări asupra aparaturii medicale ridicate, pentru verificarea ipotezei izbucnirii incendiului ca urmare a funcționării defectuoase a acestora.

2. Obiectele ridicate în vederea expertizării au fost transmise instituțiilor abilitate și desemnate pentru efectuarea expertizelor și constatărilor.

3. A continuat activitatea de identificare a victimelor.

4. Au fost efectuate noi audieri de martori.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se arată în comunicatul Ministerului Public, conform Stiripesurse.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.