„Plan de amenzi” instituit de șefii IPJ Tulcea? FACIAS cere explicații MAI!

0

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat Ministerului Afacerilor Interne clarificări privind o situație semnalată de mass-media din România. Mai exact, reprezentanții Europol au dezvăluit că în județul Tulcea șefii Inspectoratului Județean de Poliție au solicitat un „plan de amenzi”, amenințând subalternii cu sancțiuni, dacă fiecare polițist nu aplică cel puțin o amendă în fiecare zi.

FACIAS solicită MAI să infirme sau să confirme această situație și să explice public ce măsuri a luat în acest caz. Considerăm că este inacceptabil ca tocmai cei care slujesc drepturile și interesele cetățenilor să fie în situația de a comite abuzuri îndreptate tocmai împotriva celor pe care trebuie să îi protejeze.

FACIAS reamintește că acesta nu este primul caz de acest gen care apare în spațiul public, fiind documentate mai multe situații în care șefi ai structurilor teritoriale ale Poliției le cereau subalternilor să aplice un număr minim de amenzi într-un anumit interval de timp, însă această chestiune a „planului de amenzi” nu a fost lămurită public niciodată. De aceea, FACIAS solicită clarificarea urgentă și transparentă a acestei situații, în acord cu misiunea sa de apăra cetățenii împotriva abuzurilor statului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.