Și, totuși, cine se teme de Ponta și Pro România?

0

Dacă Ciolacu și ceilalți lideri din Kiseleff ar fi acceptat, la locale, o alianță cu Pro România și ALDE situația la nivelul Capitalei și nu numai a Capitalei ar fi arătat altfel. Primăria Generală și cele de sector ar fi rămas la partidele de stânga. Din păcate, eforturile lui Ponta s-au dovedit zadarnice cât timp mulți, alarmant de mulți, dintre pesediști, l-au privit și continuă să îl privească asemeni unui „ghimpe” în coasta lor. Criticat furibund, tot mai intens în ultimele luni, atât de liderii PSD, cât și de cei ai PNL, USR-PLUS și PMP, Victor Ponta continuă să meargă înainte. După ce a trecut cu brio, alături de Pro România, de testul alegerilor locale, după ce a fuzionat cu ALDE, astăzi, Pro România Social Liberal are, în sondaje, nu neapărat în cele cu dedicație pentru PSD marca Pieleanu, un scor de două cifre. Sunt convins că Pro România va obține la parlamentare un scor electoral între 12 și 15 la sută.

S-a uitat prea ușor că scorul mult-clamat de Dragnea, de 46%, obținut la ultimele alegeri parlamentare, i se datorează, într-o măsură semnificativă lui Victor Ponta! Dacă pleca din PSD, Ponta băga, de unul singur, în Parlament, mai țineți minte, Partidul România Unită care îl curta insistent! Dar a greșit, crezând nu în buna-credință a lui Dragnea (pentru că îl cunoștea pe acesta foarte bine!), ci în faptul că acesta va avea un dram de decență și își va respecta fostul șef de partid și guvern, mizând pe experiența sa politică și pe notorietatea acestuia! Mare eroare!

Despre morți, însă, numai de bine. Iar în timp ce Dragnea se află la pușcărie, Ponta conduce astăzi singurul partid veritabil de stânga, un partid care continuă să crească! Cu toate acestea, liderii PSD continuă să țină „coadă pe sus” incapabili să înțeleagă că, după 6 decembrie, Iohannis va trimite PSD într-o opoziție austeră. Indiferent de scorul obținut! Dacă, însă, Ciolacu ar fi pus, din start, bazele unei alianțe cu Pro România, PNL ar fi fost învins categoric. Și chiar dacă Iohannis ar fi refuzat nominalizarea unui premier de la alianța care s-a impus în alegeri, credibilitatea acestuia ar fi continuat să se deterioreze!

Dă nu uităm că după tragedia de la Colectiv Victor Ponta a demisionat, asumându-și răspunderea prin renunțarea la mandatul de premier. Cine a mai făcut acest pas în ultimii 30 de ani? Avem chiar în aceste zile exemplul tragediei de la Spitalul din Piatra Neamț iar Iohannis „spală” guvernarea Orban de orice vinovăție…

Cu o echipă competitivă de candidați la parlamentare, la nivelul întregii țări, Pro România Social Liberal turează motoarele spre parlamentare. Iar Ponta și Tăriceanu continuă să se comporte ca adevărații lideri ai Opoziției. În timp ce pesediștii de mucava, care au pervertit noțiunea de social-democrație, așteaptă încolonați trimiterea de către Iohannis, la „colțul de rușine” al Parlamentului, în băncile Opoziției.

Și, totuși, privind la atacurile deșănțate la adresa lui Ponta o întrebare devine firească: cine se teme de Ponta și Pro România? Stați liniștiți: alegerile prezidențiale sunt abia în 2024! Când Victor Ponta își va lua cu vârf și îndesat răsplata!

I.Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.