Vaccin experimental împotriva COVID-19. Peste un milion de chinezi, vaccinați!

0

China foloseşte un vaccin experimental împotriva COVID-19. Aproape un milion de persoane au fost vaccinate deja „de urgenţă” cu două seruri anti-COVID ale firmei chineze Sinopharm. Compania farmaceutică nu a furnizat, însă, date clinice pentru a demonstra eficienţa vaccinurilor.

Încă din această vară, autorităţile chineze au autorizat folosirea de vaccinuri încă neomologate în cazul unor nevoi considerate urgente, precum ar fi angajaţii şi studenţii care lucrează în străinătate sau lucrătorii expuşi, transmite agenţia AFP.

„Vaccinurile noastre au fost inoculate la aproape un milion de persoane şi nu am fost anunţaţi despre reacţii indezirabile grave”, a declarat Liu Jingzhen, preşedintele Sinopharm.

Reprezentanţii companiei chineze susţin că niciuna dintre persoanele vaccinate nu s-a mai infectat cu COVID-19, cu toate că s-a dus în „peste 150 de ţări”.

Noul coronavirus a fost detectat prima oară în China la sfârşitul anului 2019. În prezent, autorităţile chineze au anunţat că există patru vaccinuri în faza 3 a studiilor pe om, ultimul înainte de o posibilă omologare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.