Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă: Numărul românilor morți de COVID va crește!

Share:

Medicul Alexandru Rafila susţine numărul deceselor din cauza COVID va creşte în următoarele săptămâni. Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a menţionat că sute de mii de români au trecut deja prin infecţia cu noul coronavirus şi le cere autorităţilor să facă mai multe teste.

Alexandru Rafila, candidat din partea PSD pentru un mandat de parlamentar, a susţinut vineri o conferinţă de presă la filiala Partidului Social-Democrat din Braşov.

„Sunt sute de mii de persoane în România care au trecut deja prin boală. Avem aproape 10.000 de decese. Trebuie să găsim o soluţie care ar trebui să depăşească cadrul politic (…) pentru că pacienţii din România nu au culoare politică”, a declarat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că trebuie găsite soluţii pentru ca persoanele infectate cu noul coronavirus să fie tratate şi în alte spitale decât cele desemnate în momentul de faţă.

„Aceste spitale sunt, în mod evident, supraaglomerate, nu mai fac faţă pentru ca să trateze pacienţii şi o regândire a spitalelor multidisciplinare care să identifice zone, un pavilion sau un etaj separat, care să poată să asigure tratamentul acestor pacienţi”, a mai precizat Rafila.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.