Putin explică de ce nu l-a felicitat pe Biden după alegerile din SUA

0

Președintele rus, Vladimir Putin, afirmă că nu există niciun motiv ascuns în spatele deciziei de a nu îl felicita pe președintele-ales Joe Biden după alegerile din Statele Unite, insistând că Kremlinul doar așteaptă „rezolvarea disputelor politice domestice”. Conform Radio Europa Liberă, afirmațiile lui Vladimir Putin, făcute într-un interviu difuzat duminică de televiziunea națională, vin să ofere noi precizări de la Kremlin privind întrebările iscate de decizia lui Putin de a nu trimite un mesaj de felicitare în ciuda faptului că liderii europene și internaționali au făcut deja acest gest.

În precedentele alegerile prezidențiale din Statele Unite, Vladimir Putin a fost printre primii lideri mondiali care l-au felicitat pe Donald Trump, ieșind public cu o declarație la mai puțin de 12 ore de când Hillary Clinton și-a recunoscut înfrângerea. Joe Biden a fost declarat câștigător neoficial al alegerilor americane pe baza numărului de voturi proiectate să le câștige din partea statelor în Colegiul Electoral.

Colegiul Electoral se va reuni pe 14 decembrie când va declara formal un câștigător, precum este înscris în Constituția Statelor Unite. Inaugurarea la Casa Albă este programată pentru 21 ianuarie 2021. Într-un interviu televizat, în care a reiterat afirmațiile precedente ale purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, Putin a sugerat că ar fi nepotrivit să îl felicite pe Joe Biden.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.