Vești proaste în Hexagon: Francezii ar putea reveni la normalitate doar în toamna lui 2021!

0

Francezii ar putea reveni la un fel de normalitate abia în toamna anului viitor, și asta doar dacă un program major de vaccinare a populației se va derula cu bine. Declarația îi aparține epidemiologului Arnaud Fontanet, care este și consilier guvernamental pe probleme științifice în Cabinetul condus de Jean Castex, relatează HotNews.ro.

Fontanet, care este un cunoscut epidemiolog în Franța, a declarat la un post de televiziune că trebuie vaccinată 80-90% din populație pentru ca o oarecare normalitate să revină în toamna lui 2021.

Mai mult decât atât, expertul francez a avertizat însă că vaccinarea nu reprezintă o garanție că persoana respectivă nu se va îmbolnăvi.

În context, el a precizat că s-ar putea ca purtarea măștii de protecție să fie necesară atâta vreme cât virusul continuă să se răspândească. ”Trebuie să fim vigilenți”, a dăugat Arnaud Fontanet.
În prezent, Franța se lasă află pe locul cinci în topul celor mai afectate state de pandemia de coronavirus, după Statele Unite, India, Brazilia și Rusia. De la debutul pandemiei și până în prezent, țara a înregistrat 2,170,097 de cazuri de COVID-19 și 50,618 de decese.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.