Liderul PMP, Eugen Tomac, pune „punctul pe i”: “Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici!”
Într-o luptă electorală acerbă PSD-PNL, în care cetățenii sunt singurii perdanți, în contextul duplicității liderilor USR-PLUS (care continuă să se comporte ca un ONG gălăgios și atât), dar și a imposturii celor de la Pro România și ALDE (astăzi în aceeași barcă), PMP devine, în aceste condiții, singura alternativă viabilă la dezastrul guvernărilor din ultimii ani. Tocmai din aceste motive, votu din 6 decembrie devine unul crucial pentru viitorul României.
Lista PMP București la alegerile parlamentare este extrem de competitivă. Nume grele, cu o experiență politică și administrativă uriașă, în care se găsesc și tineri bine pregătiți, cu viziune, care pot, vor și știu să dea semnalul reformării clasei politice și al recredibilizării unui Parlament infestat, din păcate, de incompetență, iresponsabilitate, mize politice și interese străine României.
Liderul partidului, Eugen Tomac, se află pe primul loc pe lista PMP București la Camera Deputaților. Un lider tânăr care a reușit să conducă PMP, cu rezultate pe măsură, prin bătălii electorale dificile. Iar PMP, sub mandatul lui Eugen Tomac, a trecut cu brio testul europarlamentarelor, prezidențialelor și pe cel al localelor. Cristian Diaconescu va deschide lista PMP la Senat. Un lider cu o experiență uriașă, fost ministru de Externe, fost ministru al Justiției, fost consilier prezidențial, fost parlamentar, un cunoscător de primă mână a politicii interne și externe. Un lider elegant, cu viziune, cu soluții…
Ioana Constantin îl secondează pe Eugen Tomac la Camera Deputaților. Un lider tânăr, de mare viitor, care a obținut un scor foarte bun la alegerile locale de la Primăria Sectorului 1. În contextul unui interminabil scandal Tudorache-Armand, Ioana Constantin a dus o campanie pliată, exclusiv, pe soluții, proiecte, traversând sectorul 1 în lung și în lat, alături de staff-ul său. A reușit, fie și parțial, să demonstreze că tinerii bine-pregătiți se pot constitui într-o alternativă viabilă. Cu toate că drumul este încă lung și plin de provocări…
Sebastian Moise, un alt lider tânăr din PMP, conduce filiala București. Cea mai mare filială a partidului. Un organizator foarte bun, extrem de implicat, Sebastian Moise reprezintă un alt exemplu elocvent al înnoirii clasei politice.
Liviu Negoiță, fostul primar al sectorului 3, Ștefan Florescu, Gabriel Rădulescu și Dorel Onaca sunt alte nume, cu greutate, avansate de PMP București în lupta de la parlamentare.
În stilul caracteristic, ferm și implicat, liderul PMP, Eugen Tomac, s-a declarat, vineri, revoltat de risipa banilor publici și de lipsa cronica a transparenței din administrația publică.
“Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici!
Avem o țară cu resurse și bani mulți. De ce nu reușim să ne dezvoltăm? Simplu. Pentru că banii publici sunt risipiți continuu și nimeni nu face nimic.
Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat. Suntem ultimii din Uniunea Europeană la acest capitol. Asta înseamnă mai puțini bani pentru pensii, sănătate și școală.
O altă cauză sunt cheltuielile netransparente din administrația publică, din companiile de stat sau alte entități publice cu bugete mari. Acestea își permit să risipească banul public fără niciun fel de responsabilitate, într-o lipsă totală de transparență.
Și nu in ultimul rând, pentru că se angajează continuu împrumuturi atât de către comunitățile locale, cât și de către guvern fără ca nimeni să știe dacă acestea sunt cu adevărat necesare.
PMP a identificat câteva soluții spre a opri risipa banilor publici:
1.Utilizarea inteligenței artificiale în colectarea taxelor. Prin această măsură putem ajunge în timp record de la coada clasamentului UE în topul celor mai eficiente țări în colectarea banilor.
2.Transparență totală în administrație. Toate contractele încheiate de instituțiile publice trebuie publicate pe site-ul instituțiilor. La fel ar trebui procedat și în cazul facturilor; și acestea trebuie să fie publicate în timp real. Cetățenii au dreptul să știe ce se întâmplă cu banii lor.
3.Filtru pentru împrumuturile publice. Orice împrumut care depășește 5% din bugetul unei instituții publice, primărie, consiliu județean sau altă entitate de stat să fie supus unui referendum. Cetățenii sunt cei care achită aceste împrumuturi și ei trebuie să știe și să valideze prin vot orice angajament mai mare de 5% din bugetul unei comunități. Votul poate fi exercitat online, pentru a spori, totodată, încrederea în sistemele de vot electronice și pentru a face economii la bugetul public.
Aceste trei măsuri pot fi un vaccin foarte util împotriva risipei banilor publici”, a precizat pe pagina sa de Facebook, liderul PMP, Eugen Tomac.