Băsescu și PMP au pierdut o bătălie, nu și războiul. Revenirea în forță la alegerile din 2024, uriașul pariu al liderilor PMP!

Intrarea Partidului Mișcarea Populară în Parlament ar fi redus semnificativ zgomotul strident al luptelor pentru Putere. Nu puțini români au rămas scârbiți de interminabilele negocieri și compromisuri dintre PNL, USR-PLUS și UDMR care au avut, ca singură miză, împărțirea portofoliilor din noul Guvern Cîțu. Din păcate, pe fondul unor diversiuni fără precedent la adresa liderilor săi, principala țintă fiind Traian Băsescu, PMP a ratat la „mustață” intrarea în noul Legislativ. Doar 0,07 la sută a fost diferența dintre scorul obținut de PMP și pragul necesar al intrării în Parlament.

Surpriza a fost uriașă în contextul în care toate sondajele de opinie creditau partidul condus de Eugen Tomac cu 6,7, chiar 8 la sută. Eugen Tomac, tânărul lider al PMP, a demonstrat responsabilitate și tărie de caracter și a demisionat din funcția de președinte. Și-a asumat răspunderea acestui eșec în fața echipei sale deși nimeni nu i-a cerut această demisie.

Cei care cântă deja „prohodul” PMP vor avea parte de o uriașă surpriză. PMP a pierdut, la limită, această bătălie, nu însă și războiul. PMP are mii de parlamentari și consilieri locali și județeni în toată țara. Este încă reprezentat în Parlamentul European. Și cel mai important îl are în spatele său pe Traian Băsescu, un lider politic extrem de incomod, care mai are, însă, multe de spus în politică. Traian Băsescu și PMP își vor lua revanșa. Oricâte diversiuni i-ar viza, oricât de strident ar fi corul contestatarilor.

Convine sau nu unora sau altora, Traian Băsescu rămâne cel mai influent lider politic postdecembrist. Faptul că este și astăzi, în picioare, apărând interesele României la Parlamentul European, spune multe despre omul și politicianul Traian Băsescu.

Dacă ne raportăm la viața politică și parlamentară a ultimilor patru ani nu putem să nu observăm că Partidul Mișcarea Populară reprezenta, de departe, o alternativă viabilă la dezastrul guvernărilor PSD.  Iar intrarea sa în noul parlament ar fi asigurat stabilitate noii guvernări la nivel parlamentar și nu numai.

Legătura dintre scoaterea PMP în afara noului Parlament și intrarea în cadrul său, printr-un număr de voturi suspect, a AUR este evidentă. Și ridică, inevitabil, nu puține semne de întrebare. Atacurile la adresa lui Băsescu și implicit PMP a arătat, din plin că mulți s-au opus intrării PMP în Parlament.

Cu toate acestea, PMP reprezintă, încă, o forță politică  redutabilă. La vârful partidului atât la nivel central, cât și în teritoriu, există o echipă profesionistă, care știe să gestioneze un eșec.. Eugen Tomac va rămâne europarlamentar. Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, reprezintă o variantă de conducere pe viitor. Ca și liderul PMP București, Sebastian Moise,  Mihail Neamțu,  Robert Turcescu…

PMP își va strânge rândurile și va merge mai departe! Pariul recredibilizării României este extrem de important pentru liderii săi. Care vor demonstra că mai au, încă, multe de spus în politică. Și să nu uităm că Traian Băsescu va pune umărul la renașterea noului PMP.

I.Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.