Trump nu concepe pierderea alegerilor. Ce îi cere președintele SUA unui înalt oficial din Georgia…

0

Donald Trump a fost înregistrat în timp ce le cerea unor oficiali electorali să mai găsească doar câteva voturi pentru ca el să câștige alegerile.

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a cerut sâmbătă unui înalt oficial electoral din Georgia să „găsească” buletinele de vot necesare care să îi anuleze înfrângerea în acest stat într-un apel telefonic care a durat aproximativ o oră şi din care Washington Post a publicat extrase în ediţia sa de duminică, informează AFP şi Reuters.
Donald Trump, care refuză în continuare să îşi recunoască înfrângerea în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, a încercat într-o lungă convorbire telefonică să-l atragă de partea sa pe Brad Raffensperger, alesul republican responsabil cu alegerile în acest stat, dialog în care a alternat presiunile cu măgulirile.
„Este în regulă să spui că ai recalculat”, i-a spus Trump, printre altele, potrivit unei înregistrări a discuţiei realizate fără ştirea sa, făcută publică de Washington Post şi apoi preluată de alte mijloace de informare în masă.

„Tot ce vreau este să găsim 11.780 de buletine (…) pentru că am câştigat acest stat”, i-a mai spus Trump.

Victoria democratului Joe Biden în Georgia cu aproximativ 12.000 de voturi diferenţă a fost confirmată printr-o renumărare a voturilor şi audituri, aminteşte AFP.

Invocând „zvonuri” ale unor fraude, Donald Trump susţine în acest dialog, cu o voce gâtuită de emoţie, că în mod „nedrept alegerile i-au fost furate”.

„Ştii ce au făcut şi nu vorbeşti despre asta: este o infracţiune, nu poţi lăsa să se întâmple asta, este un risc mare pentru tine”, a adăugat ameninţător liderul de la Casa Albă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.