Vaccinul anti-Covid produs de Moderna protejează pentru mai mulți ani!

Vaccinul COVID-19 mARN al Moderna va oferi probabil protectie de pana la cativa ani, a declarat joi, 7 decembrie, directorul executiv, chiar daca sunt necesare inca mai multe date pentru a face o evaluare definitiva, transmite Reuters.

Compania de biotehnologie din SUA, care a uimit lumea anul trecut, venind cu un vaccin impotriva bolii cauzate de noul coronavirus in doar cateva saptamani, a primit miercuri aprobarea pentru impuscarea Comisiei Europene.

Avand in vedere ca dezvoltarea vaccinurilor necesita de obicei ani, durata de protectie a vaccinurilor COVID-19 este o intrebare persistenta pentru oamenii de stiinta si autoritatile de reglementare.

„Scenariul de cosmar care a fost descris in mass-media in primavara cu un vaccin care functioneaza doar o luna sau doua este, cred, de ignorat”, a declarat Stephane Bancel, CEO al Moderna, la un eveniment organizat de grupul de servicii financiare Oddo BHF.

„Dezintegrarea anticorpilor generata de vaccin la oameni scade foarte incet (…) Credem ca va exista protectie potential pentru cativa ani.”

Comisia Europeana a autorizat conditionat miercuri, 6 ianuarie, vaccinul impotriva COVID-19 dezvoltat de compania americana Moderna.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.