Scandal uriaș pe tema criptomonedelor. Christine Lagarde cere reglementare globală pentru Bitcoin!

Share:

Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene, cere reglementare globală pentru Bitcoin. Ea spune că moneda a fost folosită în activităţi de spălare de bani, sau alte afaceri ilegale, conform Reuters.

Banca Centrală Europeană vrea o reglementare globală a monedei Bitcoin, care a atins un nivel record săptămâna trecută, cu o creştere de 900%, ajungând la valoarea record de 38.655 de dolari.

George Rotariu, directorul executiv al Bitcoin România spune că nu bitcoinul a inventat spălarea de bani:

„Vrea să reglementeze bitcoinul? Bitcoinul e format din matematică şi cod. Nu prea are ce să reglementeze, din punctul meu de vedere. E uşor să faci declaraţii de genul acesta, că ajută la spălarea banilor şi aşa mai departe, dar ştim cu toţii că spălarea banilor nu a apărut o dată cu bitcoinul sau criptomonedele.

În ceea ce priveşte tranzacţiile cu criptomonede, şi în special cu bitcoini, acestea pot fi urmărite în toată istoria lor. Adică din ce portofele au venit, până unde au ajuns. Adică eu dacă primesc un 0,1 bitcoini, eu pot să văd de unde provine acel bitcoin şi de unde a fost trimis încă de la apariţia lui pe piaţă. Mie mi se pare o declaraţie lipsită de sens”, a spus Rotariu.

Săptămâna trecută bitcoin a urcat până la un nivel record de aproape 39.000 de dolari, o creştere de peste 900% comparativ cu anul trecut.

„Bitcoin este un activ extrem de speculativ, prin care s-au realizat unele afaceri haioase şi unele activităţi de spălare de bani interesante şi complet reprobabile”, a declarat Christine Lagarde la o conferinţă organizată de Reuters Next.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.