Liderii Pro România strâng rândurile după eșecul de la parlamentare. Ponta pregătește revenirea în prim-planul vieții politice!

0

Victor Ponta rămâne, în ciuda contestatarilor săi, tot mai organizați și mai numeroși în ultima perioadă, o nucă tare. Înfrângerea din 6 decembrie a reprezentat pentru el o lecție dureroasă. Din care, sunt convins, a învățat mult. Retragerea sa din viața politică nu reprezintă o abdicare politică. Ci o retragere demnă cel puțin pentru moment. Victor Ponta are incontestabile calități de lider. Are, încă, o notorietate uriașă. Guvernarea Ponta a fost, o spun nu puțini specialiști, cea mai eficientă dintre guvernările postdecembriste în ciuda faptului că premierul Ponta, pe atunci, era extrem de tânăr!

Politica are nevoie de Victor Ponta. De oameni ca Victor Ponta. Se anunță patru ani grei pentru România. O guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR va fi una plină de scandaluri și interminabile lupte pentru Putere. PSD nu se poate constitui într-o alternativă viabilă. AUR, de asemenea. Tocmai de aceea, sunt convins că Ponta va reveni, luându-și revanșa politică. Și va oferi o uriașă surpriză, de această dată în sens pozitiv, la alegerile prezidențiale din 2024…

În ciuda eșecului din 6 decembrie, în urma căruia Pro România a ratat intrarea în noul Parlament, Ponta și partidul pe care l-a înființat și care are, astăzi, mii de primari, consilieri locali și județeni, dar și reprezentare în Parlamentul European, mai au multe de spus.

De altfel, ALDE ȘI Pro România „își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate”: „ E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur”, au spus, recent, liderii celor două partide.

De altfel, Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit marți, 19 ianuarie a.c., pentru a discuta rezultatele alegerilor parlamentare din decembrie, strategia politică pentru perioada următoare și schimbări structural-organizatorice de partid.

„Conducerea partidului a analizat și discutat în toată această perioadă rezultatele alegerilor parlamentare. Decizia unanimă a fost să rămânem consecvenți în a fi de partea cetățenilor, urmând să comunicăm în perioada următoare proiectele concrete la care lucrăm în acest sens. Tot astăzi s-a stabilit că Alin Văcaru, actual Secretar General Adjunct, va ocupa funcția de Secretar General interimar până la următorul Congres”, a declarat Victor Ponta, președintele PRO România.

Totodată, BEx PRO România a decis înființarea mai multor grupuri de lucru și numirea unor responsabili pentru acestea, respectiv:

  • Grup de Negociere privind alianțele locale – Marian Neacșu
  • Grup de inițiativă privind Grupul Aleșilor Locali – Felix Rache
  • Grup de dezbateri ideologice – Corina Crețu
  • Grup de analiză privind situația fuziunii cu ALDE – Adrian Țuțuianu
  • Grup de planificare strategică – Silviu Predoiu

PRO România își continuă misiunea de a crea unitate în societatea românească, prin implementarea de proiecte care se adresează tuturor celor care cred în dezvoltarea socială și economică stabilă și predictibilă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.