Senatorul PNL, Alina Gorghiu, anunță respingerea modificările aduse Codului penal şi de procedură penală, „marca PSD-Dragnea”!

0

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a anunţat că în primul plen de la deschiderea sesiunii ordinare au fost respinse modificările aduse Codului penal şi de procedură penală, „marca PSD-Dragnea”. Ea a adăugat că este penibil faptul că social-democraţii au anunţat că se abţin de la vot.

„În prima şedinţă din debutul acestei sesiuni, o victorie simbolică: respingerea celor două orori din activitatea legislativă. Adică a modificărilor aduse Codului penal şi Codului de procedură penală, marca PSD-Dragnea! Măcar scuze să-şi ceară pentru 4 ani pierduţi în controversa exportată la nivel european, legată de justiţia din România.” a scris Gorghiu pe o rețea de socializare.

.Ştiţi ce e cel mai penibil?! Că au anunţat că se abţin. Nu vor vota împotrivă. Parcă ar mai ţine puţin cu dinţii de aceste codificări strâmbe, făcute pentru colegii lor certaţi cu legea.”

Senatul a avut înscris pe ordinea de zi a plenului de luni actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, aflată în reexaminare după o decizie a CCR, potrivit news.ro.

Pe ordinea de zi s-a aflat şi actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, tot în reexaminare după o decizie a Curţii Constituţionale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.