Premierul Cîțu ia atitudine în „scandalul granturilor pentru IMM-uri”: „Corpul de Control va investiga situația!”

0

Scandalul legat de granturile pentru IMM-uri ia amploare. Premierul Florin Cîţu a cerut, într-o postare pe Facebook, deschiderea unei anchete.

Premierul Cîţu a reacţionat dur pe Facebook în scandalul granturilor pentru IMM-uri. „După o discuție cu ministrul Economiei, despre Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri), am decis că este imperios să se facă o investigație de către Corpul de Control al Prim-Ministrului.

Vreau să mă asigur că acești bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcție de criteriile obiective prestabilite. În mandatul meu, banul public este folosit eficient și transparent”, a scris premierul Cîţu.

Este scandal cu suspiciuni de fraudă la sistemul informatic prin care Ministerul Economiei a oferit finanţare investitorilor.

Modul în care arată listele preliminare cu aplicanții la granturile de investiții din cadrul Măsurii 3 destinat IMM-urilor ridică mari semne de întrebare, lucru observat inclusiv de către cei interesați să obțină aceste finanțări cuprinse între 50.000 euro și 200.000 euro. Potrivit informațiilor Romaniatv.net, există suspiciuni că a fost viciat procesul de depunere a proiectelor și că a fost influențat modul în care arată listele, în condițiile în care alte persoane în afară de administratori ar fi avut acces la datele de pe platforma de înscriere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.