Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță investiții record în 2021

Share:

Proiectul de buget alocă, în total, 14,1 miliarde de lei Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii anul acesta, o creştere de aproape 10% faţă de execuţia din 2020, a scris joi seara ministrul de resort, Cătălin Drulă, pe Facebook.

„Într-un an dificil din punct de vedere bugetar, mă bucur nespus să anunț respectarea promisiunii de record investițional în transporturi pentru 2021.

Acest Guvern și-a asumat atât responsabilitatea bugetară în limita de deficit negociată cu Comisia Europeană, dar, mai ales, filosofia că investițiile sunt cheia relansării economiei României.
Alături de vicepremierul Dan Barna și premierul Florin Cîțu am elaborat un proiect de buget pentru Transporturi și Infrastructură, care să repună acest domeniu pe un drum ireversibil de dezvoltare și modernizare a țării.
Proiectul de buget, care va fi adoptat de Executiv și trimis către Parlament, alocă, în total, 14,1 miliarde de lei pentru Transporturi și Infrastructură în anul acesta. O creștere de aproape 10% față de execuția din 2020.
Pentru investițiile din fonduri europene, avem alocate aproape 8 miliarde de lei, ceea ce este un record absolut al ultimului deceniu și o creștere de mai mult de 30% față de 2020. Facem căi ferate, autostrăzi, linii de metrou, infrastructură portuară și aeroportuară din fonduri europene!
Am dat o atenție deosebită domeniului feroviar în acest an. Avem cea mai mare alocare din ultimii 10 ani pentru întreținerea infrastructurii feroviare: 1,4 miliarde de lei, creștere de 16,53%. Reînnoim calea ferată!
De asemenea, avem creșteri de 60% la alocarea pentru reparații curente ale infrastructurii feroviare.
Am crescut și suma alocată întreținerii infrastructurii rutiere! Cu 10% față de execuția preliminată din 2020, adică până la 617 milioane lei.
Am spus de la debutul mandatului că bani vor fi. Constructorii și managerii au primit de la mine mesajul să lucreze cât pot de mult pentru că e nevoie să creștem România împreună. Avem un buget la Transporturi orientat pe investiții.

Revoluția bunei guvernări e aici”, a transmis Cătălin Drulă.

Citește și
1 Comentariu
  1. Prof.univ.dr.ing.Ioan Sebesan spune

    Apreciez inițiativele d-voastra pozitive! Teansootul pe calea ferată va trebui să fie principalul mijloc de transport un Romania .Atentie la măsurile luate de Stan Vidrighin in perioada interbelica!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.