Vaccinarea anti-Covid reduce, drastic, pandemia din Israel

0

Datele ministerului israelian al Sănătăţii, la o săptămână după a administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid, arată o eficiență de 93%, dovedind „fără echivoc” succesul vaccinului și certificând că, „fără îndoială”, vaccinul a salvat multe vieți, spune un oficial guvernamental.

Un furnizor israelian de asistență medicală, care a vaccinat peste o jumătate de milion de persoane cu ambele doze de vaccin Pfizer, spune că doar 544 de persoane – adică 0,1% – au fost ulterior diagnosticate cu coronavirus. Dintre acestea, au existat doar patru cazuri severe și nu s-a înregistrat niciun deces, scrie Times of Israel. Asta înseamnă că rata de eficacitate a vaccinului se ridică la 93%, a anunțat Maccabi Healthcare Services, după ce a comparat membrii vaccinaţi cu un grup de control „divers”, al membrilor nevaccinați.

Se crede că protecția completă faţă de virus a celor vaccinaţi începe la aproximativ o săptămână după al doilea vaccin, potrivit concluziilor trase de cei de la Maccabi.

„Aceste date demonstrează fără echivoc că vaccinul este foarte eficient și nu avem nicio îndoială că a salvat viețile multor israelieni”, a declarat dr. Miri Mizrahi Reuveni, oficial de rang înalt al Maccabi, după publicarea datelor. Ea a subliniat că printre cei care au vaccinat și s-au infectat, marea majoritate au experimentat ușor coronavirusul. Din cele 523.000 de persoane vaccinate şi cu a doua doză, 544 au fost infectate cu COVID, dintre care 15 au avut nevoie de spitalizare: opt sunt în stare ușoară, trei în stare moderată și patru în stare gravă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.