Ministerul Educatiei trage un semnal de alarma: Numarul profesorilor si elevilor infectati cu COVID-19, in crestere!

0

Ministerul Educației și Cercetării a anunţat, vineri seară, că 809 elevi şi 638 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu coronavirus de la debutul semestrului al doilea. Cifrele sunt în creştere faţă de ultima raportare, cea de miercuri seară.

În perioada 9-19 februarie un număr de 809 elevi și 638 de angajați din învățământ au fost infectați cu coronavirus, a transmis Ministerul Educaţiei. Mai mult, 730 de clase au activitatea suspendată din această cauză.

Cifrele sunt în creştere faţă de ultima raportare, cea de miercuri. Atunci, 542 de clase aveau activitatea suspendată şi erau confirmate 600 de cazuri la copii şi 472 la angajaţi.

Premierul României a declarat că vaccinarea profesorilor se va realiza ”într-un timp scurt”. Florin Cîțu a dat drept exemplu personalul din sistemul medical care a fost vaccinat într-o lună de zile.

Florin Citu sține că profesorii nu au fost uitați. Premierul a precizat că din luna martie România va avea 2.4 milioane de doze, urmând ca numărul să crească, iar la finalul lunii septembrie se va ajunge ca 70% din populație să fie vaccinată.

”Nu i-a uitat nimeni pe profesori. Când a trebuit să trecem la vaccinarea profesorilor, a fost acea problemă cu vaccinul de la Pfizer, când se schimbau sumele de la o zi la alta aproape şi atunci am intrat într-o situaţie în care a trebuit să facem reprogramări. Am revenit la normal, vor fi şi centre mobile de vaccinare pentru profesori, veţi vedea că se face foarte rapid vaccinarea profesorilor

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.