Traian Băsescu pune „punctul pe i”: „Ne-am grăbit cu redeschiderea şcolilor!”

Share:

Traian Băsescu a vorbit, duminică, la România TV, despre modul în care evoluează epidemia de COVID-19 în România şi cum numărul de infecţii a crescut după redeschiderea şcolilor, pe fondul răspândirii tulpinii britanice de COVID-19.

Traian Băsescu a criticat redeschiderea şcolilor pe 8 februarie, în condiţiile în care „semnalul de reizbucnire a pandemiei în România există”.

„Am spus de când s-au redeschis şcolile că avem riscul mare să le reînchidem în luna martie. Semnalul de reizbucnire a pandemiei în România există”, a spus fostul preşedinte al României, în direct la România TV.

Europarlamentarul a subliniat că redeschiderea şcolilor a fost o decizie politică.

„Decizia şcolilor nu a fost o decizie tehnică. A fost una politică. I-a adunat Iohannis la Cotroceni, le-a spus că trebuie deschise şcolile şi să facă un ordin comun – Sănătate şi Educaţie – ce se va întâmpla începând cu data de 8 februarie”, a explicat Băsescu.

Din acest motiv, Băsescu afirmă că redeschiderea şcolilor a fost o greşeală.

„Susţin că s-a făcut o greşeală. Puteam să ne mai abținem două-trei luni de la redeschiderea şcolilor. Atâta timp cât dascălii nu sunt vaccinaţi riscul e foarte mare, iar copiii, chiar dacă nu se îmbolnăvesc grav, sunt un vector de transmitere a infecţiilor. Cred că ne-am grăbit cu redeschiderea şcolilor”, a afirmat Traian Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.