Arbitrul Sebastian Colțescu, suspendat de UEFA până la finalul sezonului

Arbitrul Sebastian Colţescu, acuzat că a făcut o referire rasistă în timpul meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, întrerupt pe 8 decembrie, a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului. Octavian Şovre, care a oficiat la aceiaşi partidă, a primit o mustrare, a anunţat luni forul fotbalistic european.

La data de 8 decembrie, pentru a identifica un membru de pe banca echipei Istanbul Başakşehir, arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu i-a transmis prin cască centralului Hațegan „ăla negru de acolo”, referindu-se la antrenorul secund Pierre Webó.

Conversația a fost auzită de reprezentanții echipei turce, care au provocat un adevărat scandal. În urma acestor acuzații, jucătorii ambelor echipe au părăsit terenul și s-au dus la vestiar, refuzând să mai joace. Meciul a fost suspendat și s-a reluat a doua zi.

Anterior, UEFA  considera că atitudinea lui Sebastian Colțescu nu a fost rasistă atunci când a folosit cuvântul „negru”, referindu-se la un oficial al echipei Istanbul Başakşehir.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.