Cioloș îl susține pe Vlad Voiculescu: „Ministrul Sănătății nu are nevoie să fie apărat. Premierul ar putea fi victima unei dezinformări!”

0

Liderul USR PLUS Dacian Cioloș neagă că ar exista tensiuni în coaliție sau discuții despre remaniere și susține că există comunicare cu partenerii de guvernare, el personal fiind în legătură cu premierul Florin Cîțu și cu toți miniștrii ori de câte ori este nevoie. În ceea ce privește scandalul datelor de vaccinare, Dacian Cioloș îl susține pe Vlad Voiculescu și sugerează că premierul ar putea fi victima unor dezinformări, întrebându-se în context cine pune pe masă „tot felul de bombe din-astea”, informează digi24.ro.

„Eu nu am luat apărarea ministrului sănătății, pentru că nu avea nevoie să fie apărat. A susținut ceea ce noi avem în programul de guvernare, și anume transparența datelor publice și asta vom face și în continuare. Cine consideră că datele acelea nu trebuiau să fie publice trebuie să explice de ce. Atât timp cât ele nu erau clasificate, din punctul meu de vedere, trebuie să fie date publice”, a declarat la Digi24 Dacian Cioloș, precizând că a discutat cu Vlad Voiculescu și acesta a procedat corect.

„Nu știu cine ce i-a spus premierului. Sper să clarifice premierul, nu vreau să dau eu cu presupusul, pentru că așa apar tensiunile, dacă ne dăm cu presupusul și interpretăm ce spune unul, ce spune altul”, mai spus Cioloș.

Cu toate acestea, liderul USR PLUS susține că există comunicare în interiorul coaliției. „Eu comunic cu premierul, cu ceilalți lideri, când trebuie să luăm decizii. Dar aici?! Acuma, nu stăm președinții de partid după fiecare ministru să interpretăm deciziile pe care le ia. Vlad Voiculescu a explicat exact în ce context a luat deciziile respective, există guvern, există instituții ale guvernului care au responsabilități și care să dea răspunsurile. Eu ca lider pot să vă spun că transparența este în programul de guvernare, că am cerut tuturor miniștrilor – cel puțin miniștrilor USR PLUS pentru că acolo am autoritate politică – să își asume această transparență. Ați văzut că și Claudiu Năsui a venit cu publicarea anumitor date și informații, o face și Vlad Voiculescu, o s-o facă și ceilalți miniștri, pentru că asta am promis din campanie”, a insistat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă este ceva care trebuie să-i fie reproșat ministrului sănătății până acum, Dacian Cioloș a spus că el nu are ce să-i reproșeze și nu l-a auzit nici pe premier că ar avea nemulțumiri. „Nici nu discutăm de remaniere. De ce să discutăm de remaniere? Cine pune pe masă tot felul de bombe din-astea, în loc să se ocupe de cum relansăm economia, cum gâtuim pandemia asta, cum accelerăm campania de vaccinare, astea sunt obiectivele guvernului, nu să trecem de la un fake news la altul și să tot dau eu explicații pentru lucruri pe care le aruncă în aer unul sau altul”, a spus liderul USR PLUS.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.