Noul lider PMP, Cristian Diaconescu, trage un semnal de alarmă: „Nu vă mai duceţi după fentele celor care manipulează!”
Noul lider PMP, Cristian Diaconescu, este decis să ducă din nou Partidul Mișcarea Populară în Parlament la alegerile din 2024. Mesajele sale sunt clare, directe, pliate pe realitatea unor vremuri, din păcate, tot mai tulburi.
Ultima sa reacție, de pe pagina personală de Facebook, prin care atenționează asupra manipulărilor și diversiunilor generate de discuțiile din jurul Ghidului de îndrumări primit de angajații PE din partea Direcţiei Generale de Personal referitor la folosirea unor “termeni nediscriminatorii”, în legătură cu diferite minorităţi precum şi în ceea ce priveşte persoanele cu dizabilităţi, este elocventă și denotă responsabilitate.
„Nu vă mai duceţi după fentele celor care manipulează.
Angajaţii Parlamentului European (traducători, personal administrativ, curieri etc.) au primit un Ghid de îndrumări din partea Direcţiei Generale de Personal referitor la folosirea unor “termeni nediscriminatorii”, în legătură cu diferite minorităţi precum şi în ceea ce priveşte persoanele cu dizabilităţi.
Ghidul se referă la o serie de termeni, pe care unii îi pot considera ofensatori şi a căror folosire ar trebui “evitată”.
Ghidul este pentru uz intern în Parlamentul European, nu are absolut nici o putere legislativă, nu impune nici o modificare a documentelor oficiale la nivel european sau naţional.
Folosirea acestui text pentru campanii de tot felul reprezintă o dezinformare standard, parte a războiului hibrid care vizează şi România şi despre care, din motive care îmi scapă, nu se străduieşte nimeni, din zonele instituţionale, să informeze şi opinia publică din ţara noastră.
Într-un plan cu totul diferit de Ghidul menţionat, Parlamentul European a adoptat o “Declaraţie răspuns“, printr-o rezoluţie (492 voturi pentru, 141 împotrivă şi 46 abţineri) ce se doreşte un semnal de răspuns al Uniunii Europene, transmis Poloniei şi Ungariei, state în care un număr de municipalităţi locale au adoptat hotărâri prin care o serie de comunităţi locale erau declarate “libere de ideologia LGBTIQ” (din 2019, în Polonia, 100 de regiuni au adoptat astfel de rezoluţii).
Documentul recomandă, printre altele, ca oamenii să nu fie încadraţi într-o rasă sau grup inclusiv de natură etnică dacă, din raţiuni explicative, nu este necesară această precizare. Originea persoanelor să se stabilească prin numele ţării de provenienţă, evitându-se generalizările care ştampilează anumite comunităţi sau grupuri minoritare.
Decizia Parlamentului European priveşte contracararea unor tendinţe iliberale din cele două state UE, care au devenit tot mai agresive, evoluând de la cenzură până la reprimare prin forţa statului.
Noi în România nu avem nici o legătură cu astfel de atitudini.
Să ajungi să urli cum că te-ar fi obligat Uniunea Europeană să înlocuieşti termenii de “mamă “şi “tată” cu cele de “părinte 1” şi “părinte 2“ reprezintă, în cel mai bun caz, un exemplu de dezinformare grosolană.
Dezbaterea privind temele sensibile, cu conotaţii de gen, rasă, credinţă există şi trebuie abordată cu inteligenţă dar ceea ce constituie fundamentul puternic al sistemului de valori românesc este intangibil şi ne oferă puterea de a merge mai departe.
O menţiune specială privind decizia europarlamentarilor Traian Băsescu şi Eugen Tomac în ceea ce priveşte votul în Parlamentul European. Respect”, a precizat, pe pagina de Facebook, noul lider PMP, Cristian Diaconescu.