Maia Sandu, o nouă înfrângere. Guvernul lui Igor Sandu nu a putut fi învestit din cauza lipsei de cvorum!

0

Guvernul lui Igor Grosu, candidatul propus la funcţia de premier de preşedintele Maia Sandu, nu a putut fi învestit joi din cauza lipsei de cvorum, după ce deputaţii socialişti şi cei ai platformei „Pentru Moldova” au părăsit şedinţa parlamentului, informează Agora.md, Ziarul de Gardă şi Radio Chişinău.

Parlamentul de la Chişinău s-a reunit joi în sesiune plenară, având pe ordinea de zi 21 de subiecte, printre care şi examinarea acordării votului de încredere programului de activitate şi listei candidaţilor la funcţiile de miniştri în preconizatul guvern Igor Grosu.

Chiar înainte de reuniune, majoritatea parlamentară – formată din Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Partidul Şor şi foştii democraţi de la platforma „Pentru Moldova” – a anunţat că nu susţine candidatura propusă de Maia Sandu pentru funcţia de premier, insistând, în schimb, să fie desemnat Vladimir Golovatiuc la şefia executivului.

După aceea, preşedinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, a constatat absenţa cvorumului, întrucât în sală mai rămăseseră doar 43 de deputaţi. Astfel, tentativa de învestire a noului guvern a eşuat, conform Deschide.md.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.