Scrisoare deschisă adresată premierului Cîțu. Eurodeputatul Maria Grapini cere explicații în cazul timișoreanului internat la Spitalul de Psihiatrie pentru că l-a amenințat pe Raed Arafat!

0

În calitatea sa de europarlamentar și membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din cadrul Parlamentului European,  Maria Grapini a transmis o scrisoare deschisă premierului Cîțu, autosesizându-se cu privire la cazul timișoreanului care a fost internat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, în urma amenințărilor făcute la adresa secretarului de stat, Raed Arafat.

„Decizia de a fi internat acest cetățean creează suspiciunea că a fost luată din cauza faptului că un secretar de stat a fost amenințat. Acest lucru ar fi foarte grav!”, se arată în scrisoarea deschisă adresată primului ministru de către eurodeputatul Grapini, scrisoare pe care o prezentăm, integral, în continuare.

Către Guvernul României,

În atenția Domnului Florin-Vasile CÎȚU, Prim-ministru,

Spre știința: Domnului Lucian Nicolae BODE, Ministru al afacerilor interne

Stimate Domnule Prim- ministru,

În calitate de europarlamentar și membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din cadrul Parlamentului European, m-am autosesizat cu privire la cazul timișoreanului care a fost internat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, în urma amenințărilor făcute la adresa domnului secretar de stat, Raed Arafat.

Nu sunt de acord cu amenințări, intervenții agresive asupra niciunui cetățean. Există suspiciuni cu privire la raportul de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de IML Timişoara la data de 19.03.2021, în urma căruia  s-a concluzionat că persoana expertizată a avut discernământul abolit, dar în orice situație nu se poate ca reprezentanții instituțiilor statului să încalce drepturile cetățenilor la libera exprimare.

Decizia de a fi internat acest cetățean creează suspiciunea că a fost luată din cauza faptului că un secretar de stat a fost amenințat. Acest lucru ar fi foarte grav!

Vă solicit, domnule prim- ministru, să luați măsuri urgente de anchetare și să comunicați transparent rezultatul anchetei!

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră.

Europarlamentar Maria Grapini,

 Membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din cadrul Parlamentului European

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.