Lista câștigătorilor galei premiilor BAFTA 2021

0

Filmul „Nomadland” este marele câștigător al galei premiilor BAFTA 2021, acestei pelicule revenindu-i trei dintre cele mai importante trofee: pentru cel mai bun film, cea mai bună regie și cea mai bună actriță. Lungmetrajului regizat de Chloe Zhao i-a fost acordat, de asemenea, și premiul pentru cea mai bună imagine.

Pelicula a obţinut deja și alte recompense importante, între care două Globuri de Aur, în actualul sezon de premiere a industriei cinematografice, care va culmina peste două săptămâni, la 25 aprilie, cu premiile Oscar.

„Dorim să dedicăm acest premiu comunităţii de nomazi care ne-au primit cu atât de mare generozitate în vieţile lor”, a spus Chloe Zhao, câştigătoarea premiului pentru cea mai bună regie, în discursul de mulţumire. „Vă mulţumim că ne-aţi arătat că îmbătrânirea este o parte frumoasă a vieţii, pe care trebuie să o preţuim şi să o celebrăm cu toţii. Felul în care ne tratăm vârstnicii spune multe despre noi ca societate şi trebuie să fim mai buni”, a adăugat regizoarea.

Veteranul Anthony Hopkins a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal graţie interpretării rolului unui bărbat afectat de demenţă în pelicula „The Father”.

Yuh-Jung Youn a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar graţie interpretării din „Minari”, în care joacă rolul unei bunici care călătoreşte din Coreea de Sud în Statele Unite pentru a avea grijă de nepoţi.

Actriţa sud-coreeană în vârstă de 73 de ani, care a câştigat și premiul Sindicatului Actorilor Americani şi a fost nominalizată și la Oscar, a stârnit râsete când, în discursul de mulțumire, a spus, în glumă, că are o importanţă deosebită faptul de a fi apreciată de „britanici, cunoscuţi pentru snobismul lor”.

Daniel Kaluuya, răsfăţatul acestui sezon al premiilor graţie interpretării activistului Fred Hampton, liderul grupului Black Panther, în „Judas and the Black Messiah”, a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar.

Regizorul peliculelor „Brokeback Mountain” şi „Life of Pi”, cineastul Ang Lee, a primit BAFTA Fellowship, cea mai importantă distincţie acordată de Academia britanică de film şi televiziune pentru contribuţii deosebite în domeniul filmului.

Premiul pentru cel mai bun film britanic a fost obţinut de „Promising Young Woman”, o poveste despre răzbunare în epoca #MeToo, peliculă premiată şi în categoria „cel mai bun scenariu original”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.