Liderii USR PLUS rămân pe poziții: „Prioritară, la discuțiile de luni din coaliție, va fi schimbarea premierului Cîțu!”

0

Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS, a declarat la Digi24 că prioritară la discuțiile de luni din coaliție va fi schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de premier. El a subliniat că abia după ce se va stabili cine va fi noul premier se va pune problema unei nominalizări la conducerea Ministerului Sănătății.

Tudorache a reiterat încă o dată poziția alianței în sensul că Florin Cîțu nu mai are susținere USR PLUS și că trebuie schimbat.

El nu a făcut nicio precizare dacă o propunere pentru Ministerul Sănătății se referă la Ioana Mihăilă al cărei nume este vehiculat pe surse.

„Cred că vom reuși să trecem peste momentul actual, nu a fost ușor să așezăm această coaliție. Am așezat-o pe baze bune, chiar dacă Florin Cîțu a ignorat aceste baze prin felul în care a comunicat această decizie. Sper că vom discuta în coaliție luni și că vom găsi soluții.

Premierul trebuie înlocuit, asta e poziția noastră, cu această poziție vom merge luni la discuțiile din coaliție. Florin Cîțu nu mai poate gestiona acest guvern pentru că a ignorat normele elementare pe care le-am pus la fundamentul acestei coaliții.

Nu suntem în punctul în care să desemnăm un nou ministru la Sănătate, pentru că primul lucru pe care trebuie să îl rezolvăm este un nou premier.

După ce vom stabili în coaliție cine va fi noul premier, atunci vom stabili și un înlocuitor pentru funcția de ministru. Căutăm cel mai mult candidat (pentru funcția de ministru – n.r.).

Nu vreau să speculez pe niciun nume. Ne vom pronunța pe un nume după ce luni, în coaliție, vom discuta situația premierului Cîțu”, a afirmat Dragoș Tudorache.

Pe de altă parte, liderii PNL au susținut în repetate rânduri în ultimele zile că Florin Cîțu are toată susținerea partidului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.