Europarlamentarul Maria Grapini se luptă pentru drepturile pasagerilor din transportul pe cale ferată

Share:

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a pledat, miercuri, pentru drepturile pasagerilor din transporul pe calea ferată.

În intervenția sa, eurodeputatul Grapini a precizat că reformarea Regulamentului privind drepturile și obligațiile pasagerilor din transportul pe calea ferată era de mult așteptată.

„A debutat din 2017, a fost o muncă de mai bine de trei ani. S-a ajuns la un compromis, deși poate ne doream mai mult. Însă trebuie să recunoaștem că, prin contribuția membrilor comisiei TRAN (comisia pentru Transport și Turism) și cea a raportorului, pe care îl felicit, am obținut drepturi suplimentare pentru pasageri”, a punctat Maria Grapini, care a menționat că, în context, trebuie să fie „un balans între drepturile industriei și cele ale pasagerilor”.

De asemenea, europarlamentarul român și-a exprimat satisfacția că au fost cuprinse drepturi pentru pasagerii cu mobilitate redusă, că s-a introdus forța majoră și, mai mult, s-au introdus despăgubiri pentru pasagerii din transportul pe calea ferată unde există peste 100 de minute întârziere.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a mai precizat faptul că reprezentanții comisiei TRAN, al cărei membru este, au confirmat acordul obținut încă din octombrie 2020.

“Sper ca plenara să voteze pentru că, iată că, în anul european al transportului pe calea ferată, vom avea drepturi suplimentare pentru pasageri”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.