Rares Bogdan, mesaj de Paste: „Multe națiuni au căutat și au găsit mântuirea în Educație!”

0

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, europarlamentarul Rareș Bogdan, îi îndeamnă pe români să se vaccineze împotriva Covid-19.

Mesajul de Paşte al lui Rareş Bogdan este intitulat Rugăciune împotriva abandonării luptei pentru bine, arată Bugetul.ro.

„Debusolarea, pandemia de suspiciune, răutatea tot mai adâncă, intoleranța, brutalitatea evenimentelor care ne închid în noi și ne reduc oxigenul nu sunt consecințele Covid-19, ci comorbidități.

Răul central, răul structural al omenirii este educația insuficientă, lipsa reperelor reale, inconsistența abecedarului binelui instituționalizat. Dacă ne gândim măcar de Paști și de Crăciun la asta, când putem analiza un exemplu de coduită, suntem un pic mai aproape de ceea ce ar trebui să facem, ca specie. Cine sunt eu astfel încât să am pretenția că știu? …Și atunci caut să-mi aduc aminte. Caut învățători pentru cale, adevăr, viață.

Sunt multe pilde pe care Iisus Hristos le-a semănat în mintea celor care-i spuneau „învățător”, și mai toate ilustrau seninătatea cu care tranșa probleme vechi, omenești, uneori meschine. Limpezimea soluțiilor. Erau la fel de limpezi ca „afară plouă” sau „copilul râde”. Și, grație industriei cinematografice, avem impresia că zâmbea. Deoarece demonstra un umor subtil – asta nu cred că poate fi contestat – impresia nici nu mai pare trucată. Ceea ce mă duce la un proverb japonez, care spune așa: „cel care zâmbește în loc să se înfurie va fi întotdeauna mai puternic”. Ei bine, ce lecție senzațională de viață”, este mesajul de Paşte al lui Rareş Bogdan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.