Premierul Cîțu demontează diversiunile PSD: „Nu vom creşte taxe şi nu vom introduce taxe noi!”

Share:

Florin Cîţu a anunţat, marţi, că nu vor exista modificări ale Codului fiscal în acest an. Premierul a dat asigurări că Guvernul nu va creşte taxele şi nu va aplica altele noi.

Premierul Florin Cîțu a explicat că este al doilea an când nu au loc schimbări.

„Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal şi va rămâne aşa. Eu am promis (…) că nu vom modifica Cosul fiscal, nu vom creşte taxe şi nu vom introduce taxe noi. Aşa va rămâne şi anul acesta”, a anunţat, marţi, premierul Florin Cîţu.

Premierul a mai afirmat că discuţia despre posibila creştere a salariului minim pe economie va fi purtată atât cu cei care plătesc acest salariu, cât şi cu cei care îl primesc. Guvernul urmează să poarte mai multe discuţii în acest sens.

„În ceea ce priveşte salariul minim, aici trebuie să avem discuţia atât cu cei care plătesc salariul minim – cu antreprenorii, patronatele, dar şi cu sindicatele. Vom vedea care este poziţia.

În aceea ce este evoluţia din ultimii ani, România a avut o dinamică mare a creşterii salariului minim în ultimii ani. Această decizie va fi luată după o discuţie tripartită. Nu o putem lua după ceea ce spune o persoană sau altă”, a explicat Florin Cîţu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că România a făcut progrese în ceea ce privește salarizarea, mai ales după ce a aderat la UE. Cu toate acestea țara noastră se confruntă cu sărăcia, salariile fiind destul de mici în comparație cu alte state din uniune.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.