Eurodeputatul PMP, Eugen Tomac, cere sancțiuni dure împotriva regimului Lukașenko după scandalul deturnării unui avion de linie!

Eurodeputatul Eugen Tomac (PPE) susţine impunerea de sancţiuni împotriva regimului preşedintelui belarus Alexandr Lukaşenko, care a forţat duminică un avion de linie care zbura între Atena şi Vilnius să aterizeze la Minsk.

”Să forţezi aterizarea unei curse aeriene internaţionale între două state membre UE constituie o ameninţare la adresa securităţii aviaţiei civile. Nu putem accepta ca asemenea incidente să se petreacă nicăieri în lume”, a scris Eugen Tomac duminică seara pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul Eugen Tomac a calificat drept ”absolut revoltător” incidentul, descris ca o ”acţiune prin care s-a folosit dezinformarea la nivel de stat pentru a organiza acţiuni cu iz terorist de către regimul ilegitim de la Minsk”.

Un avion de pasageri Ryanair care zbura între Atena şi Vilnius a fost deturnat în Belarus duminică timp de şapte ore, pe motiv că la bord există o ameninţare la adresa securităţii. Nicio astfel de ameninţare nu a fost găsită în avion, dar tânărul jurnalist de opoziţie din Belarus Roman Protasevici (26 de ani), care se afla la bordul aeronavei, a fost arestat. În cele din urmă avionul a ajuns la destinaţie, în capitala Lituaniei.

Incidentul a fost condamnat pe plan internaţional.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.