Primarul general, Nicușor Dan, nu mai acceptă încălcări ale legii în Capitală: 23 de ilegalități privind PUZ-urile de sector, atacate în instanță!

0

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, va cere prefectului Capitalei să atace în instanță PUZ-urile pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, arătând că în urma verificărilor municipalității s-au identificat 23 de ilegalități.

Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că s-au identificat 23 de motive de nelegalitate la PUZ-urile de sector şi va cere prefectului atacarea lor în instanţă.

„În urmă cu trei luni am suspendat cele cinci PUZ-uri de sector şi atunci mi-am luat angajamentul să revin peste 90 de zile cu o sinteză asupra analizei pe care am făcut-o pe PUZ-urile de sector.

Am identificat 23 de motive de nelegalitate pe cele 5 PUZ-uri sector şi avem un raport asupra oportunităţii urbanistice a acestor PUZ-uri de sector, întocmit de o echipă de urbanişti care spune în esenţă că aceste PUZ-uri nu au nişte probleme punctuale, cum ar fi un număr de 100 de terenuri care schimbă funcţiunea din spaţiu verde în spaţiu construibil, ci aceste PUZ-uri de sector sunt fundamental greşite pe suprafeţe consistente de teren”, a declarat Nicușor Dan.

În luna februarie, PUZ-urile pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 au fost suspendate pe termen de un an.

„Aceste PUZ-uri sunt fundamental greșite pe suprafețe importante de teren și nu se pune problema să fie remediate parțial. Multe dintre ele au fost deja confirmate de instanțe și am să cer prefectului să atace în instanță cele 5 PUZ-uri de sector”, a completat Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.