Aproape 10.000 de copii, între 12 și 15 ani, au fost (deja) vaccinați!

0

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a făcut noi precizări privind evoluţia campaniei de vaccinare în România.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat, marţi, în cadrul conferintei de presă de la ora 14:00 că pâna astăzi, 8 iunie, au fost vaccinaţi 9.394 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

„Pe 2 iunie a demarat activitatea  de vaccinare şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă  12 şi 15 ani. Până astazi au fost vaccinati 9. 394 de copii, cei mai multi fiind în  municipiul Bucureşti, 2315, urmat de Cluj, Ilfov şi Iaşi. Nu au fost raportate reacţii adverse. Franţa va incepe activitatea de vaccinare pentru aceasta grupă de vârstă pe data de 15 iunie, Germania şi Polonia au inceput pe 7 iunie, în Lituania va începe în luna iunie, Ungaria a început să vaccineze tinerii de la începutul lunii octombrie. La sfârşitul săptămânii trecute au fost organizate mai multe evenimente de tip maraton vaccinare, unde au fost vaccinate peste 44.800 de persoane.

Vaccinarea în cabinetele de medicină de familie se derulează la nivel naţional în toate judeţele. La acest moment vaccineaza peste 2324 de medici de familie, majoritatea sunt în urban. Din 8 mai, persoanele care doresc să se vaccineze au posibilitatea să se prezinte direct în centrele de vaccinare.  În momentul de fata domină numărul celor care se prezintă direct in centrele de vaccinare. Sunt 122 de spitale publice in care au fost vaccinate peste 2.000 de persoane.

Rata de acoperie vaccinală: Bucureşti este pe primul loc, 43,8 la sută, urmat de Cluj, Sibiu, Braşov, Timis, Constanta. La nivel naţional, media este de 25 la sută. Judetele cu cea mai mică rata de acoperire vaccinală sunt judetele Covasna, Bacau, Giurgiu, Botosani şi Suceava. Mentionez că in aceste judete rata de acoperire vaccinala a crescut „,  a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiţă a declarat că se ia in calcul organizarea de noi evenimente de tip maratoane de vaccinare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.