Liderii Coaliției ironizează moțiunea de cenzură depusă de Ciolacu&co: „La PSD disperarea este maximă. Actuala Coaliție va guverna până în 2024!”

PSD a depus, miercuri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea a fost, de altfel, citită în Parlament, urmând ca săptămâna viitoare să fie dezbătută și votată.

“Am depus moțiunea de cenzură. Vreau să mulțumim partenerilor sociali care au contribuit la textul moțiunii. Guvernul actual este un dezastru pentru români și firmele românești. Au fost înghețate pensiile, alocațiile iar în PNRR vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani pentru clientela politică. Românii au sărăcit, doar în mintea premierului Cîțu o duc mai bine”, a declarat prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD a mai declarat că probabil moțiunea va fi dezbătută și votată săptămâna viitoare.

Sorin Grindeanu speră ca și parlamentari ai actualei coaliții de guvernare să voteze moțiunea de cenzură.

Liderii Coaliției au desființat însă demersul social-democraților. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a catalogat demersul social-democraţilor drept „moţiunea indiviei şi a răzbunării”, în vreme ce vicepremierul Dan Barna a precizat că „disperarea e vizibilă cu fiecare tentativă a domnului Ciolacu de a câștiga premiul întâi la Festivalul Pinocchio”.

Ministrul Muncii susţine că „la PSD, disperarea este maximă, pentru că nu vor fi ei cei care vor gestiona fondurile pentru dezvoltarea României”.

„Moțiunea PSD este moțiunea invidiei și a răzbunării, pentru că Președintele Iohannis și PNL au reușit să inverseze traiectoria descendentă, anti-europeană, imprimată României de PSD și de Liviu Dragnea și au reușit practic să repună România pe creștere, din nou la masa discuțiilor europene legate de dezvoltarea Uniunii.

În 2019, România era în pragul sancțiunilor europene. Acum, PNL și aliații de la USR-PLUS și UDMR guvernează european și pregătesc implementarea unui plan de dezvoltare națională pentru următorii mulți ani.

La PSD, disperarea este maximă, pentru că nu vor fi ei cei care vor gestiona fondurile pentru dezvoltarea României. PNL și aliații vor ca banii să ajungă în prosperitatea românilor, nu în prosperitatea baronilor PSD. Liviu Dragnea nu a guvernat singur! „, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

„I-am ascultat mai devreme pe Marcel Ciolacu și Gabriela Firea încercând să explice cum Planul Național de Redresare și Reziliență va aduce sărăcie în România. În logica pesedistă, 29,2 miliarde de euro cheltuiți pentru autostrăzi, spitale, împăduriri, educație, reforme fiscale sau energie regenerabilă sunt un lucru rău.

În toată istoria sa, PSD n-a făcut decât să dea exemple despre ce înseamnă disprețul pentru cetățean și buna guvernare. Și e nerăbdător să se întoarcă și să o ia de la capăt.

Disperarea e vizibilă cu fiecare tentativă a domnului Ciolacu de a câștiga premiul întâi la Festivalul Pinocchio.
PNRR a fost gândit pentru dezvoltarea acestei țări și este cel mai important proiect național de la cel privind integrarea în Uniunea Europeană și NATO. Oricât încearcă PSD să îl deraieze, PNRR va reuși. Reformele se vor întâmpla cu sau fără încuviințarea stângii-caviar a lui Marcel Ciolacu”, a fost reacţia lui Dan Barna.

”O bulă de săpun. Trebuia şi ei să depună moţiune de cenzură. Ce să facă PSD?! Oricum ar fi depus moţiune şi dacă nu era PNRR. Noi ne bucurăm că depun moţiunea de cenzură pe tema PNRR, pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante care sunt alocate în cadrul PNRR. Preşedintele României, reprezentanţii României au participat la elaborarea deciziei la nivel european pentru acest program excepţional, care va ajuta la relansarea economică a Europei şi a României”, a răspuns Orban la Parlament, după ce a fost întrebat ce crede despre intenția social-democraților.

La rândul său, vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că actuala coaliţie va rămâne la guvernare până în 2024 şi poate chiar încă patru ani.

„(Acest guvern – n.r.) rămâne până în 2024 şi vreau să vă spun un lucru: dacă lucrurile merg bine, mai rămâne încă patru ani. (…) Eu cred că vor fi lucruri extraordinare în patru ani de zile”, a declarat liderul UDMR la Antena 3.

Vicepremierul a adăugat faptul că în acest moment nu există o altă majoritate parlamentară care să poată guverna. „Vedeţi o alternativă, o altă majoritate în Parlament? Nu există. Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024”, a punctat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a reiterat faptul că UDMR nu va vota o eventuală moţiune de cenzură a PSD.

„(UDMR n.r.) nu va vota nicio moţiune de cenzură. Este la guvernare. (…) Nu am discutat în coaliţie, dar nu vom vota în niciun caz. Nu se pune problema. Lucrurile sunt clare”, a subliniat vicepremierul Kelemen Hunor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.