Ne-a părăsit marele jurnalist, Florin Condurățeanu!

0

Florin Condurăţeanu a murit. Jurnalistul s-a stins din viaţă luni, 28 iunie, la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. A intervievat în peste 40 de ani de carieră majoritatea personalităților românești.

Florin Condurăţeanu a murit. Jurnalistul a lucrat în presa scrisă, la Flacăra, Curierul Național, Jurnalul Național. A lucrat în televiziune, la OTV, Tele7ABC, Antena 2, Etno, Antena 1, Antena Stars, România TV. A scris mii de articole de ziar și a realizat mii de talk show-uri TV.

Mulți l-au recunoscut pe Florin Condurățeanu după ochelarii colorați și întotdeauna asortați vestimentației, după vocea puternică, precum și după salutul său „Vă pup pe suflet”.

„Fabulos om. Ultima dată când ne-am întâlnit, am povestit de-ale noastre şi mi-a spus vorba lui: Băi, împărate, există doar două căi, omenia şi neomenia. Am rămas cu vorba asta. E vorba lui George Călinescu, dar mi-a spus-o Ţuţu. Omul ăsta a avut omenia. Omenia asta a lui mi-a arătat că breasla asta poate să aiba şi uriaşi. Ţuţu a fost un uriaş, dacă te durea orice, Ţuţu îţi găsea cel mai bun medic pentru orice. Nu există să nu-ţi răspundă la telefon, să nu vorbească cu tine”, a declarat Dan Negru, la România TV

La rândul său, jurnalistul Victor Ciutacu s-a declarat şocat de decesul jurnalistului Florin Condurățeanu. Într-un mesaj postat pe Facebook, jurnalistul România TV a trecut în revistă gesturile frumoase pe care le făcea Florin Condurățeanu pentru cei apropiați.

„Nu există om care să fi ajutat mai multă lume pe planetă decât Florin Condurăţeanu. A salvat, la propriu, sute de vieţi. Şi am ajuns, tocmai eu, să fac breaking news pe moartea lui fulgerătoare. Iartă-mă, Ţuţule, numai noi doi şti(a)m pentru ce”, a punctat Victor Ciutacu.

”Îmi este foarte greu să vă anunț ceea ce urmează. Colegul și prietenul nostru, unul dintre cei mai minunați oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurățeanu, a încetat din viață. De-a lungul timpului, prin natura lucrurilor, prin natura meseriei mele, am cunoscut foarte mulți oameni. Am lucrat cu foarte mulți oameni.

Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurățeanu. În urmă cu puțin timp am aflat că scumpul nostru coleg și prieten a intrat în șoc cardio-respirator și cu toții am sperat ca Florin Condurățeanu, așa cum a învins întotdeauna în profesie, în viață, să învingă și în această seară, dar bătălia aceasta iată nu a câștigat-o. Ceea ce a câștigat a fost însă bătălia cu întreaga viață”, a anunțat Mihai Gâdea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.